• Categories
 • Comença a arribar a la platja la sorra de Begur

  26/05/2017
  La màquina que extreu sorra de la platja de Sa Riera, ahir (AJ.BEGUR)

  Segons publica El Punt-Avui, l’extracció de sorra de la platja begurenca de sa Riera per cobrir la pèrdua de la de Sant Feliu va començar ahir amb la previsió de retirar uns 2.000 metres cúbics de material. El trasllat es durà a terme a la nit per evitar al màxim les molèsties.

  Aquesta és la tercera vegada que s’aporta sorra de sa Riera a Sant Feliu. El primer cop va ser l’any 2013 i s’hi van traslladar uns 1.800 metres cúbics. I l’any passat, uns 700 metres cúbics més.

  Aquest nou transvasament de sorra serà possible un cop obtinguda la corresponent autorització de la direcció general d’Urbanisme el 5 d’abril passat. L’actuació d’enguany es farà com es van fer les anteriors, mirant de causar com menys molèsties millor. Per això, la feina comença a set de la tarda fins les sis del matí. Una màquina carrega els camions de sorra, els quals la porten fins la platja de Sant Feliu, on dues màquines més la van repartint. L’any 2013, amb una quantitat semblant a la d’ara, es van fer uns 180 viatges. Tot el cost de l’operació –extracció, transport i escampada– és assumit per l’Ajuntament de Sant Feliu i voreja els 26.000 euros.

  Sa Riera és l’única platja de la Costa Brava que no para de créixer. La cala ha anat augmentant de superfície i ha passat de tenir 0,98 hectàrees a tenir-ne 1,73. Aquest creixement es va notar sobretot a partir del 1979. La platja està encarada al nord, amb la qual cosa els corrents marins i els temporals no s’emporten la sorra. En canvi, recull la de Pals, fins a arribar a l’Estartit, a part dels dipòsits que porta el riu Ter.


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies