• Categories
 • Primer pas per canviar de nom la Rambla d’Antoni Vidal

  26/05/2017
  (Extret del llibre Benefactors Guixolencs, de Joan Torrent Fàbregas)

   

  El Ple de l’ajuntament d’ahir va donar el primer pas per canviar el nom a una de les artèries principals de la ciutat, la Rambla Vidal, en aprovar la moció de Guíxols des del Carrer-Entesa, que vol deslligar la figura d’Antoni Vidal Calzada, conegut traficant d’esclaus del s.XIX, d’ aquest reconeixement públic.

  La moció, amb suport de la CUP, va ser aprovada per l’equip de govern (TSF+ERC+PSC) i GdC-E, amb les abstencions de CiU i MES. A partir d’avui  s’haurà de crear un grup de treball que estudiï les propostes de canvi de denominacions de les vies urbanes i d’altres espais públics de la ciutat.

  La proposta de GdC-E ha tingut un gran ressò entre la ciutadania, fins al punt que el web d’aquest grup municipal ha rebut en pocs dies més de 2.200 visites, el rècord de persones interessades en alguna de les noticies i propostes publicades. El blogaire Manel Mayor, amb un article contrari publicat a Tribuna Ganxona, i altres ciutadans mitjançant les xarxes socials, han donat el seu punt de vista -positiu o negatiu- a la proposta del grup encapçalat per Jordi Lloveras.

  Revisió de les factures elèctriques 

  Guíxols des del Carrer, grup minoritari amb només l’esmentat regidor al Consistori, ha valorat com “un altre èxit” l’aprovació per unanimitat d’una moció que demana la revisió de les factures de subministrament elèctric d’edificis municipals i enllumenat públic d’acord amb les tarifes que tenen a veure amb contractacions de potència de més de 15 quilovats, és a dir, amb comptadors d’edificis públics, locals comercials, petites empreses i l’enllumenat públic.  La moció es basa en els expedients que ha aixecat la Direcció General d’Energia de la Generalitat a algunes comercialitzadores elèctriques per facturar sempre el 100% de la potència contractada sense tenir en compte el percentatge consumit realment.  La moció també demana que s’informi al respecte als establiments, locals comercials i petites empreses de la ciutat que es puguin veure afectades.


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies