• Categories
 • Comunicat urgent davant els greus esdeveniments de les últimes hores al Rif

  28/05/2017

  El règim del Marroc ha traspassat totes les línies vermelles, per una banda han detingut el professor polític Mohamed Jalloul i el seu fill menor, recent alliberat després de romandre 5 anys empresonat pel règim, i per l’altra banda ha intentat també detenir el líder del moviment popular rifeny Nasser Zafzafi, durant la seva intervenció davant les masses populars quan criticava el sermó a les mesquites Maxzanienes on hi havia l’ordre de difamar i d’acusar el moviment pacífic rifeny. La repressió en aquests moments a la ciutat d’Alhucemas i a altres poblacions rifenyes és de màxima tensió, el domicili de Nasser Zafzafi esta rodejat per les forces del règim, i també hi ha rumors de detencions entre altres activistes, estem rebent notícies de forma constant des del Rif i totes apunten a una situació d’assetjament i de més forces de l’exèrcit…

  Davant aquesta situació de màxima gravetat pel poble rifeny, des del comitè gironí hem vist el que ha passat amb prepotència i amb preocupació sobre la nostra gent al Rif.

  Des d’aqui volem manifestar el nostre rebuig i la nostra absoluta condemna a les actuacions dictatorials del règim alauïta contra els activistes pacífics del moviment popular rifeny, i també fem una crida a les forces democràtiques catalanes, espanyoles, europees com la comunitat internacional a pressionar el règim del Marroc i forçar-lo a aturar la repressió i la violència contra el nostre poble al Rif.

  Zouhair Rotbi

  En nom del comitè gironí en suport del moviment popular rifeny


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies