• Categories
 • La guixolenca Jordina Escofet, segon premi del certamen “Ficcions”

  28/05/2017

  El certamen Ficcions, organitzat per l’AMIC i amb participació de múltiples insitituts de secundària d’arreu dels Països Catalans, ja té veredicte. Enguany s’han organitzat cinc actes d’entrega de guardons a Menorca, Eivissa, Mallorca, València i, finalment, Barcelona. L’últim acte del lliurament de premis del Concurs Literari Ficcions, ‘L’aventura de crear històries’ va tenir lloc a La Pedrera – Casa Milà de Barcelona el 25 de maig a les 17:00 hores i amb la presència d’Ester Franquesa, directora general de Política Lingüística, Manel Punsoda, director de Promoció Educativa de l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona, Mohamed El Amrani, periodista i Premi Princep d’Astúries de Girona per la creació de la Xarxa de Convivència, a més de ser participant del concurs Ficcions en anteriors edicions; i M. Carme Rodríguez, vicepresidenta de l’AMIC i Josep Ritort, secretari general de l’AMIC.

  D’entre les 140 històries que van arribar a la final del concurs literari “Ficcions, l’aventura de crear històries”, el Segon Premi ha estat ex aequo per tres participants: David Valero Mateo de Maristes Girona, amb la història La fonda, Jordina Escofet Vera de l’IES Sant Feliu de Guíxols amb la seva història Les coses petites i Genís Rodríguez de l’IES Hug Roger III de Sort amb la seva història Jo.

  El Gran Premi Ficcions 2017 ha recaigut a la història Luc Lebrun, 17 de maig de 1927, per Andrea Soler Núñez alumna de l’IES Montgrí de Torroella de Montgrí, d’“una sorprenent maduresa narrativa, que combina l’habilitat per al diàleg amb una dosificació molt adequada del ritme, que en el fons és la saba que sustenta el relat. Llegir textos com aquest et reconcilia amb la literatura i et fa ser optimista quant al paper que continuarà jugant en el futur”.

  L’edició actual ha tancat amb un èxit de participació amb més de 2.900 alumnes d’entre 14 i 18 anys del Catalunya, País Valencià i Illes Balears de 340 centres educatius, Arreu dels territoris, hi ha hagut un total de 140 finalistes, 76 dels quals de Catalunya, 30 de la Comunitat Valenciana i 34 de les Illes Balears.

  Organitza AMIC, compromís amb l’educació
  El concurs “Ficcions, l’aventura de crear històries” és una iniciativa de l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC) per promoure la lectura i l’escriptura en català entre els joves dels territoris de parla catalana.

  L’AMIC representa més de dues-centes vuitanta publicacions en paper i digitals fortament arrelades arreu del nostre país,  entre les quals Tribuna Ganxona, que conjuntament arriben a una tirada en premsa escrita en paper de 2.104.000 exemplars, mentre que en digital superen els 6.900.000 d’usuaris únics mensuals.

   


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies