• Categories
 • La Biblioteca pública celebra el fi de curs amb les escoles de la ciutat

  01/06/2017

  Per començar les celebracions amb les escoles de la ciutat, el dia 3 de juny a les 11h es farà a la Biblioteca Octavi Viader i Margarit la Cloenda del Projecte Lecxit, que treballa de forma lúdica i amena el gust per la lectura gràcies a la col·laboració dels voluntaris. Serà un acte a càrrec d’Anna Juan adreçat als nois i noies, el voluntariat, les famílies i els tutors/es de les Escoles participants al programa LECXIT durant el curs 2016-2017.

  El dia 12 de juny a les 19h, la Biblioteca serà l’escenari de l’entrega del Premi a Rubén Paradinas, alumne de batxillerat d’arts de l’IES Sant Elm guanyador de la Portada de la Guia CLER d’estiu, i també quedarà inaugurada l’exposició dels treballs presentats pels alumnes de l’Institut Sant Elm de batxillerat artístic de Portades de les Guies CLER.

  Les guies CLER  es basen en una acurada selecció de lectures per a nens i adolescents, però també per als pares, mestres i educadors, i estan fetes per un grup de professionals de les biblioteques públiques de les comarques gironines que treballa per difondre la literatura infantil i juvenil. Aquest ha estat el primer any que s’ha fet un concurs per il·lustrar les guies de Sant Jordi, Estiu i Nadal 2017 i descobrir nous talents entre els joves estudiants del batxillerat d’arts. L’exposició es podrà visitar al vestíbul de la Biblioteca Octavi Viader i Margarit durant l’horari d’obertura fins al 30 de juny.

  Des de fa ja un parell d’anys, algunes de les Escoles de Sant Feliu participen en el Premi de Literatura Infantil “Atrapallibres”, organitzat pel Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (ClijCAT), amb l’objectiu de fomentar entre els infants la lectura d’imaginació.

  El ClijCAT ha fet una selecció de llibres dividits en tres categories amb la finalitat que el major nombre possible d’infants llegeixin els títols seleccionats, es constitueixin com a Jurat, els defensin davant dels seus companys i, entre tots, triïn el que consideren millor. Per celebrar haver estat protagonistes com a Jurat del Premi “Atrapallibres”, el dimarts 13 de juny, a les 11:30 h, els nens i nenes de 4t de primària dels centres Baldiri i Reixach i L’Estació es trobaran a l’escola Baldiri amb l’Enric Pujol, de l’editorial Tramuntana de Sant Feliu de Guíxols, per parlar del procés de creació i edició d’un llibre a partir de l’exemple d’El meu gran arbre, de Jacques Goldstyn, obra finalista del 12è Premi “Atrapallibres” en la categoria de 9 anys.

  Per acabar, un any més durant el mes de juny es posarà fi a la temporada de les Maletes de Paraules, un programa pensat per tal que els alumnes de Cicle Superior de Primària agafin el gust per la lectura. Aquest projecte s’emmarca dins del Pla d’Impuls a la Lectura: Durant 1 mes un lot d’entre 35 i 40 títols diferents estan a disposició dels nens i nenes de Cicle Superior i els poden gaudir dins la seva Biblioteca d’aula.

  Un cop acabat el mes, els nens i nenes valoren les seves lectures conjuntament amb el bibliotecari. Això permet que raonin les seves opinions i serveixin d’estímul lector com a prescriptors lectors per als seus companys/es de classe.


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies