• Categories
 • Hauran de fer les proves de tuberculosi a un centenar d’alumnes del CEIP Gaziel

  07/06/2017
  Un dels patis del CEIP Gaziel (TRIBUNA DEL BERGUEDÀ)

  Un centenar d’alumnes i alguns docents de l’escola pública Gaziel seran sotmesos a la prova de la tuberculina després que fa tres mesos un mestre del centre emmalaltís de tuberculosi, segons anuncia El Punt-Avui. El docent que es va veure afectat per la tuberculosi ha evolucionat favorablement i en tot aquest temps no hi ha hagut cap altre afectat per aquesta malaltia infecciosa. Fonts dels serveis territorials de Salut a Girona asseguren que es tracta d’un cas aïllat i que les proves de la tuberculina es fan d’acord amb el protocol establert per descartar que hi hagi hagut cap altra infecció i com a pas previ al tancament del cas. “No s’està actuant fora de termini ni fent res excepcional. S’apliquen les mesures previstes en el protocol”, va raonar un portaveu de Salut. Les mateixes fonts han indicat que l’elevat nombre de proves que es faran –més d’un centenar entre alumnes principalment i alguns mestres– té a veure amb el fet que el mestre que va emmalaltir feia classes a més d’un grup d’alumnes i, segons el protocol, s’han de fer entre tots els contactes.

  Salut va informar per carta els pares dels alumnes als quals s’ha de fer la prova de la tuberculina, que es farà en un mateix dia a tots els nens i al mateix centre. Algunes famílies s’han queixat, però, de falta d’informació, adduint que fins que no s’han hagut de fer aquestes proves no s’han assabentat que s’havia produït aquest cas. Salut sosté que tot el seguiment del cas s’ha fet de comú acord amb l’escola, que sempre ha estat informada. Des de l’escola, però, no volen fer declaracions.

  Una prova per detectar si hi ha infecció

  La tuberculosi és una malaltia contagiosa produïda pel bacil Mycobacterium tuberculosis. Afecta principalment els pulmons. És contagiosa. Es transmet per l’aire en parlar, tossir, esternudar o escopir. La prova de la tuberculina serveix per detectar la infecció, però no la malaltia. Es tracta d’una injecció sota la pell. Al cap de dos o tres dies pot produir una petita reacció local. Si no hi ha reacció, és que no hi ha infecció.


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies