• Categories
 • Òmnium Cultural engega al Baix Empordà

  07/06/2017
  El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, estarà present en l'acte de presentació d'Òmnium Baix Empordà a Palafrugell.

  Després de molts anys d’intentar crear una delegació comarcal de l’Ens catalanista – fundat, entre d’altres, per Joan B.Cendrós i Lluís Carulla (fins i tot les primeres trobades prèvies es duien a terme a la casa que la família Cendrós encara conserva a la nostra Rambla Vidal)-, per fi l’entitat ha trobat un grup de persones de la comarca que, reunió rere reunió i poble a poble, han pogut desencallar la creació d’una junta -de moment, gestora- que porti les regnes d’Òmnium Cultural al Baix Empordà, ja que fins ara els socis de la nostra comarca depenien de les activitats que es feien a la delegació del Gironès.

  Al final, el fet que a la nostra comarca hi hagi més de 800 socis de l’Entitat i que el moment que està vivint el país requereix moviment a tot arreu del territori català, s’ha assolit la constitució d’aquesta delegació comarcal que permetrà la realització i promoció de diferents activitats culturals en les nostres poblacions.

  La presentació de la gestora tindrà lloc el divendres 16 de juny, a les 8 del vespre, al Teatre Municipal de Palafrugell, i comptarà amb l’assistència del president de l’Entitat, Jordi Cuixart, que junt amb el presentador Quim Lecina, explicaran el nou projecte a la comarca. En l’acte hi haurà també les actuacions de corals del Baix Empordà dirigides per Rafael Subirachs i de l’il·lusionista Xevi.

  Òmnium Cultural és una entitat amb més de 50 anys d’història que treballa per a la promoció de la llengua i la cultura catalanes, l’educació, la cohesió social i els drets nacionals de Catalunya, i té delegacions territorials a pràcticament totes les comarques catalanes, que treballen de forma autònoma. Organitza activitats culturals com ara el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes, la Nit de Santa Llúcia o els Premis Sambori.


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies