• Categories
 • Recta final per al sector urbà Rius i Calvet

  09/06/2017
  Les obres de les grades d’accés al racó de Garbí de la platja, s’emprendran a la tardor i seran un complement per a la SMU Rius i Calvet.

  Segons informa El Punt-Avui, l’Ajuntament ha tornat a treure a informació pública el pla del sector de millora urbana (SMU) Rius i Calvet, el tram del passeig marítim que enfila la pujada cap a Sant Elm i que roman encallat després de més d’una dècada de vigència del pla general urbanístic (POUM) guixolenc. Abasta, de fet, tota la vorera interior des del tram inicial de l’avinguda Juli Garreta fins a l’altura de l’antiga discoteca Palm Beach, i pretén treure de l’abandonament un tram central de la façana litoral del nucli antic.

  El període d’al·legacions, que es va obrir el 25 de maig passat després d’esmenar alguns detalls i incorporar un parell més de finques a l’àmbit, continuarà obert fins al 30 de juny. La idea de l’àrea d’Urbanisme és arribar a l’aprovació final en el ple de l’agost per tal que la Comissió d’Urbanisme de Girona hi doni el vistiplau al setembre i poder donar marge per a la reforma i l’activació d’alguns locals comercials ara tancats, com l’antic restaurant Amura, amb vista a la temporada d’estiu.

  L’àmbit abasta un grapat de finques en la franja de passeig que penetra fins a 20 metres cap a l’interior, un domini subjecte a la normativa de Costes que imposava restriccions. Malgrat això, han aprofitat una disposició transitòria que autoritza creixements d’altures en un màxim del 25% del conjunt de la línia de façana, un fet que permet que una part de les finques afectades s’homogeneïtzin a planta baixa i dues altures i, la resta, a baixos més tres. Per adobar-ho, hi ha elements patrimonials que s’han de respectar. A mitjà termini, els canvis portaran altres beneficis, com ara el fet que l’illa de cases que limita a un sol carril una secció de passeig –amb pas altern per als dos sentits– recularà uns metres i es normalitzarà la secció del vial, ara precària. És un fet que dependrà de la iniciativa dels privats, però al consistori compten que, a causa de l’emplaçament estratègic de les finques, les sol·licituds de llicències per enderrocar les velles edificacions i aixecar-ne de noves no s’endarreriran. De retruc, podrien aparèixer més locals comercials a les plantes baixes, en una tendència que el govern local vol dinamitzar amb la reforma –paral·lela– del passeig, la nova canalització de la riera del Monestir i les grades d’accés al racó de Garbí de la platja, que s’emprendran a la tardor amb un pressupost municipal d’1,7 milions.


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies