• Categories
 • Ensenyament no rectifica i manté una sola línia de P3 al Baldiri

  16/06/2017
  Les pancartes amb les quals el centre reclama que no es suprimeixi la línia de P3 (J.C.)

  El Director Territorial d’Ensenyament a Girona, Josep Polanco, es va comprometre ahir, davant el Consell Escolar Municipal, a donar una resposta com a màxim dilluns vinent, a la reivindicació de la ciutat de mantenir oberta la segona línia de P3 a l’escola Baldiri Reixach.

  Polanco argumenta el tancament per motius econòmics,  en entendre que l’oferta global de la ciutat per P3 era excessiva per nombre de preinscripcions registrades (183), però també exposa arguments de tipus familiar, ja que segons ha dit, baixant la ràtio la gran majoria de les preinscripcions s’han resolt amb les primeres opcions d’escolarització triades per les famílies. De fet, a tota la ciutat, ara per ara, només hi ha un alumne que farà P-3 al centre escollit en segona opció. El Consell Escolar i l’Ajuntament, però, no comparteixen les excuses de Polanco i la directora del Baldiri Reixach, Carmen Gros, va afirmar que amb aquesta decisió “es tanca la porta a la integració”.

  Davant aquestes explicacions, el Consell Escolar Municipal va contrarestar argumentant la complexitat social del barri i la necessitat que els més petits, els alumnes de P3, aprenguin de forma compartida, independentment del seu origen i de les seves condicions personals, socials o culturals.

  El Consell Escolar Municipal es mostra ferm en la seva reivindicació de mantenir oberta la segona línia de P3 a l’escola Baldiri Reixach. Una possible solució seria fer el repartiment de forma diferent, ja que inicialment, segons les dades de les preinscripcions realitzades, 14 famílies haurien triat com a segona opció el “Baldiri”; d’aquesta manera sortirien dues classes de  P3 amb 17 alumnes cadascuna. Una ràtio que segurament s’incrementaria amb les matrícules d’última hora, però que tot i aquest augment mantindria els cànons estipulats per una escola de complexitat alta com és el Baldiri Reixach.

  Per donar suport a les peticions del Consell, un centenar de persones, mares, pares i alumnes, es van concentrar a les portes de l’escola i van reclamar, a crits o amb megàfons, que Ensenyament no tanqui aquesta segona línia de P-3.  En funció de quina sigui la resposta del Departament d’Ensenyament, el Consell Escolar Municipal no descarta emprendre mobilitzacions més importants.

   


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies