• Categories
 • La Creu Roja inicia el servei de vigilància, prevenció i salvament a les platges

  16/06/2017
  Durant aquesta temporada d’estiu, la Creu Roja a Girona compta amb el servei de vigilància, prevenció i salvament en 17 platges de cinc municipis del litoral gironí, concretament als de Castelló d’Empúries, L’Escala, Begur, Palafrugell i Sant Feliu de Guíxols.
  Aquest servei es desenvolupa gràcies a un equip de 49 socorristes diaris.
  La prevenció és la principal prioritat d’aquest servei, fins al punt que durant l’estiu passat els socorristes de la Creu Roja van fer 5.610 avisos preventius per evitar conductes de risc, així com evitar els accidents propis d’aquest període estival, com les insolacions, cremades solars, cops de calor, talls de digestió o lesions produïdes per animals marins tant a banyistes com a embarcacions.
  A més del servei de vigilància, la Creu Roja seguirà oferint el servei de bany adaptat per a persones amb discapacitat, que els permeten ajudar a afrontar les diferents capacitats funcionals de les persones i facilitar-los l’accés i el desenvolupament en l’exercici de les seves activitats estivals, així com la distribució de polseres identificatives per a menors per facilitar la seva localització en cas de pèrdua.
  A continuació, la Creu Roja us recorda alguns dels consells a seguir a les platges:
  – Banya’t en zones habilitades.
  – Evita entrar bruscament a l’aigua, sobretot després d’haver pres el sol o haver menjat.
  – Evita banyar-te mentre estiguis fent la digestió. És recomanable esperar un temps aproximat de dues hores abans del bany.
  – Surt immediatament de l’aigua si adverteixes algun símptoma estrany (calfreds, tremolors persistents, fatiga, mal de cap a la zona del clatell, picors, marejos, vertígens o rampes).
  – No et tiris de cap en llocs de fons desconegut. Les capbussades a l’aigua són la causa del 6% de les lesions medul·lars arreu de l’Estat.
  – Vigila en tot moment als infants, especialment els més petits.
  – Respecta les banderes de senyalització a les platges.
  – No intentis nedar en contra del corrent marí. En cas de ser arrossegat/da, neda paral·lelament a la costa i, una vegada surtis del corrent, neda cap a la riba.
  – Evita banyar-te en zones de risc com en rius de gran cabal, en gorgs naturals o sota cascades d’aigua.
  – En cas d’accident, si hi ha servei de vigilància i salvament a la zona, cal demanar ajuda al lloc de socors més proper. Si no hi ha servei de vigilància i salvament i, segons la gravetat de la situació, truca al telèfon d’emergències 112. Si la situació no és greu, acudeix al Centre de Salut més proper.


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies