• Categories
 • Protecció Civil manté l’alerta per l’onada de calor

  16/06/2017
  Protecció Civil de la Generalitat manté activada l’Alerta del Pla de Protecció Civil PROCICAT per Onada de Calor davant la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) que preveu que l’episodi de temperatures extremes s’allargui fins demà dissabte. A més, seguint el seu protocol intern i d’acord amb aquest avís, l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) manté en fase 2 d’alerta el Pla d’actuació per prevenir els efectes de les possibles onades de calor sobre la salut (POCS).
  Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, la situació d’onada de calor s’allargarà fins el proper dissabte. Les temperatures més extremes es donaran sobretot a les comarques de Ponent i de la Catalunya Central.
  Protecció Civil manté contacte amb la Creu Roja i les empreses de teleassistència per evitar possibles incidències sanitàries vinculades als col·lectius més vulnerables. En aquest sentit s’estan realitzant dispositius preventius i de seguiment fent trucades i visites a les persones a les que donen servei.
  Segons ha informat Endesa el consum elèctric s’ha incrementat entre un 15% i un 18% respecte a la setmana passada. Durant els episodis de calor extrema el consum elèctric es dispara per la utilització intensiva dels elements de refrigeració. Des del CECAT de Protecció Civil es manté contacte permanent amb Endesa per tal de monitoritzar el consum elèctric i detectar possibles incidències degudes a la sobreutilització de la xarxa. Tot i l’increment del consum en aquests moments no consta cap mancança en el subministrament.
  Què són temperatures extremes?
  Cal tenir en compte que són extremes en relació a l’època de l’any i a cada municipi. El llindar establert pel Servei Meteorològic de Catalunya es correspon amb la superació de la temperatura màxima diària de cada municipi establerta pel percentil 98, que vol dir que només el 2% de dies dels mesos d’estiu, la temperatura màxima ha estat superior a aquest valor previst. Per tant, a cada municipi serà un llindar diferent.
  Recomanacions:
  Protecció Civil de la Generalitat recomana a la ciutadania que s’informi de com fer front a aquest augment significatiu de les temperatures. Eviteu les activitats físiques intenses a les hores de més calor i beveu molta aigua.
  Davant d’aquest augment de les temperatures tingueu especial cura de les persones més vulnerables a la calor (gent gran, nadons, malats crònics,…). Es recomana especialment visitar un cop al dia, en la mesura del possible, als familiars o veïns grans que viuen sols per assegurar-se que s’hidraten i segueixen els consells davant les temperatures elevades.
  Estigueu atents que la canalla i la gent gran prenguin líquids per estar hidratats, i cal recordar que els nens menors de 6 mesos han d’estar a l’ombra i amb roba que els protegeixi de la radiació solar. Eviteu també la deshidratació, bevent aigua freqüentment i evitant el consum de begudes alcohòliques.
  Vegeu aquí alguns consells per a l’onada de calor 


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0