• Categories
 • L’exposició “Cendrós, un empresari d’acció!” arriba a la nostra ciutat

  05/07/2017

  L’Exposició “Cendrós, un empresari d’acció!” s’inaugura aquest dissabte 8 de juliol, a les 20h,  al vestíbul de l’antic hospital ganxó, després de l’èxit obtingut en la seva estrena al Palau Robert de Barcelona. Laura Cendrós i Genís Sinca són els comissaris de l’exposició, que es podrà visitar fins el dia 11 de setembre. 

  L’exposició arriba a la nostra ciutat gràcies a la promotora cultural Laura Cendrós (filla de Joan Baptista Cendrós), molt lligada a la nostra ciutat on manté casa i galeria d’exposicions a la Rambla Vidal (Espai Cendrós). Va ser ella qui va fer una visita guiada en solitari a l’alcalde de la ciutat, Carles Motas, quan la mostra s’exposava al Palau Robert, i van convenir que aquesta es traslladés a Sant Feliu aquest estiu, quan l’afluència de visitants a la ciutat és màxima. 

  Durant l’exposició tindrà lloc la presentació del llibre “El cavaller Floïd”, amb la presència de l’escriptor i comissari de l’exposició Genís Sinca i de Laura Cendrós. Es tracta de la biografia apassionant de J.B.Cendrós (Barcelona, 1916-1986), l’empresari del popular Floïd (el pioner dels after-shave), però sobretot és un dels mecenes i activistes culturals més importants que hagi donat Catalunya. La implicació arriscada i personal de J.B.Cendrós, un dels cinc empresaris fundadors d’Òmnium Cultural (1960), i la seva inflexibilitat quan es tractava de la cultura catalana, va permetre sota el franquisme la represa i el finançament directe d’institucions clau com l’Institut d’Estudis Catalans, la recuperació d’Edicions Proa el 1964 o de l’Editorial Aymà. Descobridor del talent de creadors com Terenci Moix, Cendrós fou promotor del Premi Sant Jordi (1959) i de la tradicional Nit de Santa Llúcia, es va implicar en la Nova Cançó, en la creació de la Gran Enciclopèdia Catalana, en Banca Catalana, en el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes i en una llista inacabable d’accions que han fet de Catalunya el país que és avui. La història desconeguda d’un home que, per sobre de tot, creia en el seu país i la seva gent.


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies