• Categories
 • Entren a la presó tres delinqüents per 33 robatoris silenciosos a la comarca

  06/07/2017
  L'amagatall on els lladres guardaven el material sostret (CME)

  El Jutjat d’instrucció 2 de la nostra ciutat va enviar a presó tres integrants d’un grup criminal que perpetrava robatoris silenciosos a la comarca del Baix Empordà. Els tres lladres haurien fet un total de 33 robatoris als municipis de Calonge, Platja d’Aro i Santa Cristina d’Aro entre l’abril i el juny d’aquest any, un fet que no va passar per alt a la comissaria de Mossos de Sant Feliu que,  arran dels fets va iniciar a principis d’abril un dispositiu de seguretat per identificar els autors dels robatoris. 

  Els Mossos d’Esquadra van detenir divendres cinc homes,  d’entre 29 i 36 anys, de nacionalitats albanesa, espanyola i marroquina, a Lloret de Mar i Vidreres i aquest dimarts van passar a disposició judicial.
   
  El ‘modus operandi’ consistia en entrar a les cases de nit, sense fer soroll, aprofitant que els ocupants dormien o que no hi eren; a més,  solien forçar l’accés fent petits forats a marcs de portes i finestres amb un trepant i introduint un filferro per aconseguir entrar. Un mètode estès entre delinqüents d’origen albanès i que, per exemple, ja es va utilitzar en l’assalt mortal a la casa de Jordi Comas.
   
  En el decurs de la investigació, els agents van constatar que els lladres es desplaçaven caminant a través del bosc durant la nit per arribar fins als domicilis que volien violentar i això en complicava  la seva localització. L’objectiu dels lladres era localitzar diners, dispositius electrònics de petites dimensions, peces de roba i joies. 
   
  El dia 30 de juny els investigadors van localitzar un amagatall a la urbanització Montbarbat (Vidreres) on els lladres havien guardat diversos objectes sostrets durant els dies anteriors. La policia els va interceptar a l’amagatall i van detenir un home implicat en els fets. De resultes de la investigació, els agents van detenir el mateix dia 30 de juny dos homes més a la població de Lloret de Mar i dos més a Vidreres.
   
  El 3 de juliol els agents van fer entrades i escorcolls en tres domicilis de la població de Lloret de Mar, d’on es van recuperar diversos objectes de valor procedents dels robatoris que s’havien comès.
   
  De les gestions d’investigació que van fer els agents van concloure que els cinc homes eren els presumptes autors de fins a 33 robatoris amb força a diverses cases del Baix Empordà. Quatre dels detinguts, amb diversos antecedents, van passar el dia 4 de juliol a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona, que en va decretar la presó per a tres d’ells. El quart arrestat va quedar en llibertat i va ser citat per declarar properament davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona.
   

   


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies