• Categories
 • Els 50 anys d’agermanaments, a l’últim número de la revista l’Arjau

  07/07/2017
  Aquest any 2017 l’agermanament de Sant Feliu de Guíxols amb les localitats de Bourg-de-Péage, Mindelheim i Verbania compleix 50 anys. La revista L’Arjau es vol sumar a aquesta celebració i, amb l’objectiu de promoure intercanvis entre els municipis agermanats, es proposa explicar als ganxons en què consisteixen els agermanaments i tot el ventall de possibilitats que els ofereixen. Però, per altra banda, també s’adreça a tots els ciutadans de les ciutats agermanades per contribuir a què coneguin Sant Feliu de Guíxols i animar-los a visitar la nostra ciutat. Podeu consultar la revista aquí. 
   
  Aquest L’Arjau vol ser fidel a l’esperit dels agermanaments, en els quals es viu amb tota naturalitat que els representants s’expressin en la seva llengua mare, com a manifestació de diversitat i respecte vers les diferents identitats. Per aquest motiu, en la revista s’han mantingut els idiomes en què han estat elaborats cadascun dels escrits alhora que se’n facilita una traducció al castellà, ja que aquest idioma s’utilitza als agermanaments, juntament amb l’anglès, com a llengua comuna.
   
  Promogut per Henri Durand, el protocol reproduïa el document elaborat pel Consell de Comuns d’Europa: els signants adquirien el compromís de mantenir lligams permanents per afavorir intercanvis en tots els àmbits per desenvolupar comprensió mútua i fraternitat amb l’objectiu de construir la unitat europea, fonament de l’entesa entre pobles i de la pau al món. Al s. XX, les guerres van fer veure la necessitat de trobar mecanismes per garantir la pau. Després de la Primera Guerra Mundial es creà la Societat de Nacions, precedent de l’ONU, operativa fins el 1946. Després de la Segona Guerra Mundial van proliferar els agermanaments de municipis. Era una mobilització des de les institucions més properes als ciutadans, a diferència de la Societat de Nacions, basada en els estats. 
   
  Per a l’elaboració d’aquest número extraordinari de L’Arjau, amb el doble de pàgines de l’habitual i imatges a color, s’ha convidat a representants de totes les ciutats agermanades actualment perquè expliquin què ha representat l’agermanament per als seus municipis, quins fets remarquen i què n’esperen en el futur: Bourg-de-Péage (França), Mindelheim (Alemanya), Verbania (Itàlia), East Grinstead (Anglaterra), Schwaz (Àustria), Tramin (Itàlia) i Nueva Trinidad (El Salvador). 
   
  L’Arjau és una revista cultural gratuïta que tracta monogràficament temes de cultura i patrimoni de la nostra ciutat. Es coordina des de l’Arxiu Municipal i l’edita l’Ajuntament de la ciutat. Es pot aconseguir, sense cap cost, als estancs i llibreries de la ciutat o en els serveis municipals següents: Museu d’Història, Botiga del Monestir, Oficina d’Informació Ciudadana, Punt d’Informació Juvenil, Guíxols Desenvolupament (estació d’autobusos), Centres Cívics de Vilartagues i Tueda, Biblioteca pública Octavi Viader i Arxiu Municipal.


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies