• Categories
 • Tot a punt per engegar divendres el 55è Festival Porta Ferrada

  12/07/2017
  L´Espai Port, vist des del Promontori dels Guíxols, el passat dissabte

  Aquest divendres 14 de juliol  d’inaugura el 55è Festival Porta Ferrada amb un cap de setmana intens, molt musical i jazzístic, de la mà de dos astres de la música brasilera, Toquinho i Maria Creuza. El dissabte 15 seguirà amb dues llegendes del piano i la guitarra com Michel Camilo i Tomatito i, diumenge 16, amb un altre duet jazzístic imprescindible, una altra parella excel·lent com són Chick Corea i Bela Fléck.

  La resta de cartell inclou propostes artístiques per a tots els gustos, de la música més culta a la més pop, de l’humor a la dansa i de la tradició a l’avantguarda. Jamie Cullum, UB40, Fangoria + La Unión, Zucchero, Love of Lesbian, Robe, Rosario, Antonio Orozco, Jarabe de Palo + Quercus, La Oreja de Van Gogh, Els Amics de les Arts + Animal i Vanesa Martín o el Festival d’Humor dirigit per Andreu Buenafuente, SINGLOT. La música clàssica estgarà representada als concerts de Manel Esteve i Sarah Chang & Quartet Gerhard que es faran a l’Església del Monestir de Sant Feliu. La dansa hi serà present amb l’estrena de Carmen de la Compañía de Victor Ullate i el captivador Kemp Dances de Lindsay Kemp. Pels més menuts, espectacle familiar de Damaris Gelabert.

  El tancament de la 55 edició del Festival es farà per primer cop amb l’Electronic Sunset, festival de música avançada, el dissabte 19 d’agost.


  TOQUINHO & MARIA CREUZA
  Espai Port
  Divendres, 14 de juliol a les 22.30 hores
  Des de 28 €

  L’estiu del 1970, Vinicius de Moraes, un dels pares de la bossanova, en companyia d’uns encara molt joves Toquinho i Maria Creuza, va arribar a l’Argentina per a un seguit de recitals en un petit cafè: La Fusa. Esperonats pel gran èxits d’aquests concerts, els tres músics van decidir reviure’n l’ambient en un estudi de gravació. El resultat va ser Vinicius de Moraes en La Fusa, un disc fet sense gaire planificació però que, no obstant això, es va convertir en una de les obres més estimades i populars de la música brasilera de tots els temps. Quaranta-set anys després, Toquinho, que d’ençà aleshores establiria una fèrtil relació professional amb el poeta Vinicius, i Maria Creuza, amb l’expressivitat de la seva veu de Bahia absolutament intacte, reviuen aquella fita de la música popular del Brasil en uns recitals en els quals, naturalment, no hi falten cançons com ara  A felicidade i Garota de Ipanema. Nit de records, complicitats i màgia.

  MICHEL CAMILO & TOMATITO
  Espai Port
  Dissabte, 15 de juliol a les 22.30 hores
  Des de 28 €

  Vells coneguts del nostre festival, Michel Camilo (Santo Domingo, 1954), pianista de tècnica extraordinària en el terreny del jazz llatí, i Tomatito (Almería, 1958), un dels millors guitarristes flamencs que hi ha al planeta, tornen a Sant Feliu de Guíxols amb la seva tercera entrega conjunta: Spain Forever. Més apassionats i romàntics, fins i tot, que en els ja històrics Spain (2000) i Spain Again (2006), Camilo i Tomatito ens fan acariciar el cel, aquesta vegada, amb peces d’Astor Piazzolla (Oblivion), Erik Satie (Gnoisienne No. 1), Chick Corea (Armando’s Rhumba) i Ennio Morricone (el Love Theme de Cinema Paradiso), entre d’altres perles. Trenta-tres anys després de conèixer-se a Madrid i quasi dues dècades després d’actuar per primer cop plegats, convidats pel Festival de Jazz de Barcelona, Camilo i Tomatito mantenen ben viva una de les aliances més encisadores que ha donat el maridatge de jazz i flamenc. Nit d’hondura, ritmes caribenys i moltes, moltes emocions.

  CHICK COREA & BÉLA FLECK
  Espai Port
  Diumenge, 16 de juliol a les 21.30 hores
  Des de 28 €
  Fa gairebé una dècada, Chick Corea (Chelsea, Massachusetts, 1941) i Béla Fleck (Nova York, 1958) van aliar-se per explorar allò que mai no havia estat explorat a fons: la unió entre el piano, un dels instruments determinants del jazz, i el banjo, del qual Béla Fleck n’ha estat possiblement l’intèrpret i estudiós més influent de les dues dècades darreres. Els resultats (The Enchantment, del 2007, i Two, del 2015) són dues autèntiques fites de la música creativa dels últims temps i els seus concerts porten anys exhaurint entrades en escenaris d’arreu del món. L’admiració és mútua: Fleck sempre ha tingut els llegendaris Return to Forever de Corea entre els seus grans referents, i el pianista, un dels veritables mites del jazz encara en vida, fa temps que es mostra impressionat per la imaginació en conjugar bluegrass i bebop del seu company. Chick Corea i Béla Fleck (trenta-vuit premis Grammy a les prestatgeries entre els dos!) arriben a Porta Ferrada reafirmats entre els músics més inquiets dels últims temps. Preparats per a l’aventura?

   


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies