• Categories
 • La baronessa descarta Barcelona i farà el museu a Sant Feliu el 2020

  15/07/2017
  Carmen Cervera i l'alcalde, Carles Motas, celebren l'acord pel futur museu Thyssen (ACN/EL PUNT-AVUI)

  Segons anuncia El Punt-Avui, durant la roda de premsa de presentació de la nova col·lecció de l’Espai Carmen Thyssen, que ha tingut lloc aquest matí, s’ha anunciat que el futur museu Carmen Thyssen obrirà portes el 2020 i comptarà amb fons de 400 obres de pintura catalana dels segles XIX i XX de la col·lecció de la baronessa, que abandona així la idea de fer el museu a Barcelona.

  L’Ajuntament i Carmen Cervera han arribat a un acord per donar l’impuls definitiu al projecte, consistent en una cessió gratuïta per part de la baronessa de les obres per un període de 20 anys que inclouen “veritables joies” com La Catedral dels pobres de Joaquim Mir o Interior a l’aire lliure de Ramon Casas. Noms propis com Ramon Martí Alsina, Eliseu Meifrén o Josep Amat completen la col·lecció.

  El següent pas a prendre és la redacció del projecte executiu per valor de 108.000 euros i començar les obres un cop adjudicades mitjançant concurs. L’alcalde Carles Motas ha anunciat que aixecaran un edifici de nova construcció que enllaçarà amb la primera planta del monestir, amb una inversió prevista de 6 milions d’euros que, de moment, assumirà íntegrament l’ajuntament. La col·lecció permanent tindrà 130 quadres i hi haurà exposicions temporals amb unes 40 obres. 

   Després que l’any 2010, l’Ajuntament i la propietat de l’antiga fàbrica de Can Serra signessin un conveni de permuta a través del qual l’amo cedia l’edifici i el consistori li compensava amb diversos terrenys municipals, l’actual equip de govern va enterrar aquesta idea i va apostar perquè el Thyssen s’ubiqui al monestir, amb l’objectiu de convertir un dels espais més emblemàtics de la població en un centre cultural de primer nivell, que aculli el museu, una escola d’art, espais pedagògics i superfície per fer-hi altres exposicions.

   


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies