• Categories
 • Prudència davant l’anunci del nou Thyssen

  17/07/2017

  L’anunci de cessió temporal de la col·lecció catalana de pintura de Carmen Thyssen i la construcció d’un Thyssen permanent a la ciutat, fet a  bombo i platerets, no ha agafat per sorpresa a Guíxols des del Carrer-Entesa, que encara recorda quan el mes d’abril de l’any passat el mateix Govern anunciava també les obres del nou Museu Thyssen. Llavors el preu previst era de 5 milions d’euros (2 els posava l’Ajuntament i els altres 3 es finançaven a través de l’herència Anlló) . Un any després el cost s’ha incrementat considerablement: serà d’uns 6 milions (tots  a càrrec de les arques municipals).

  La nostra formació, i com ja ha manifestat en més d’una ocasió, comparteix els aspectes positius que l’Espai Thyssen aporta a la ciutat, al mateix temps que valora l’actual sistema d’exposicions temporals que entén s’adapta perfectament a les característiques i possibilitats de la ciutat. Voler anar més enllà, com fa el govern de la ciutat amb aquest anunci, suposa un risc que cal estudiar molt bé abans de prendre qualsevol decisió. Per això, la formació insisteix en què prèviament caldria elaborar un estudi d’impacte econòmic, d’imatge i de repercussions culturals del model actual de la col·lecció Thyssen i del que tindrà  en el futur sobre la ciutat.

  GdC-E vol saber també la repercussió econòmica que tindrà la construcció del nou Thyssen en els pressupostos municipals de la ciutat per a l’any vinent, però també a partir de l’any 2020, ja que entén que una cessió de 400 obres d’art, per més que s’insisteixi en que serà gratuïta, tindrà un cost important per a la ciutat, que difícilment es podrà amortitzar en 20 anys.

  GdC-E es mostra preocupat per les conseqüències i l’impacte patrimonial i artístic que poden tenir les obres sobre el conjunt monumental del Monestir, declarat Patrimoni Cultural d’Interès Nacional. En aquest sentit, la formació li retreu a l’Alcalde les seves declaracions afirmant que “disposar d’aquest acord permet desencadenar totes les accions futures del Museu de Sant Feliu de Guíxols” i li recorda que Sant Feliu de Guíxols ja té un Museu de la Ciutat i molt teixit cultural que són patrimoni de la ciutat, mentre que el futur Museu Thyssen serà un acord per 20 anys que mai ho arribarà a ser, encara que costi més de 6 milions d’euros.

   
   


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies