• Categories
 • L’espectacle d’anar a banyar

  18/07/2017
  Brutícia a les roques, un fet massa habitual (LAIA BODRO)

  Com a bon amant de l’estiu, m’agrada passar la tarda de diumenge a la platja. Un d’aquests diumenges, enlloc de passar-lo a la platja, degut a la gran afluència de gent, vam decidir anar pel camí de Ronda de Sant Pol a Sant Feliu, i parar-nos a qualsevol cala.

  De gent, en trobem a per tot, però escollim unes roques on et pots estirar i llançar a l’aigua. Primera sorpresa: les roques estan plenes de llaunes, paquets de tabac, burilles, envasos i escombraries. Després d’un bany, decidim continuar caminant i parar a una altra cala. Ens emportem amb nosaltres totes les escombraries que trobem, i ho llancem a la primera paperera que veiem, que es troba abans de tornar al camí de ronda, a la sortida de les roques.

  Continuem caminant i parem una mica més enllà del flamant nou hotel Alàbriga. Allà no trobem escombraries, però escoltem uns crits, provinents d’uns adolescents que, per fer la broma, estaven pujant un patinet d’aquests que es lloguen a la platja a sobre de les roques. Un cop vist «l’espectacle», ens vam col·locar en unes roques i ens vam posar a l’aigua. De lluny vèiem una família, i els tres nens, amb ulleres i tub, es divertien observant el mar. No va tardar gaire el nen a agafar una estrella de mar i ensenyar-la com si fos un trofeu. El pare el filmava amb el mòbil i l’aplaudia, mentre nosaltres decidíem marxar, força fastiguejats. De camí cap a la moto, vam veure el patinet, que feia una estona estava sobre les roques, abandonat dins del mar, cap per avall, amb les rodes trencades i algunes peces flotant.

  Per desgràcia, aquest relat podria ser el de qualsevol dia que vaig a la platja. Allà on miro hi veig escombraries que han deixat les persones, gent agafant animals i traient-los del seu hàbitat pel simple fet de fer la broma… en general, cap mena de respecte per l’entorn i l’ecosistema.
  Si ja nosaltres mateixos no respectem el nostre propi entorn, no podem demanar que els altres ho facin. Alguna cosa estem fent malament com a societat quan per norma, no es recullen les deixalles que deixem a la platja, i el passatemps preferit és anar a caçar crancs i a treure estrelles de mar i guardar-les com un trofeu.

   


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies