• Categories
 • Resum del ple ordinari de juliol

  26/07/2017
  Foto: RSF

  El Ple Ordinari del mes de juliol es va celebrar ahir al vespre a l’Ajuntament, en una sessió avançada de dijous a dimarts per tal de deixar gaudir els regidors dels actes previs a la festa major que s’han programat per dijous.

  GdC segueix ferm en la recuperació pública de Can Rius

   El ple va servir perquè es tornés a posar a l’ordre del dia l’ús públic de la totalitat de la platja de Can Rius. Guíxols des del Carrer, la formació més reivindicativa en aquest aspecte, va recordar al govern que ara fa un any es va comprometre a iniciar els tràmits perquè fossin retirats tots els rètols prohibitius que hi ha a la zona. Al respecte, el regidor de territori es va excusar dient que els actuals rètols no són els que hi havien la temporada anterior i que els actuals estan avalats per la Generalitat. Per GdC, Jordi Lloveras va instar al govern local perquè deixi clar si treballarà o no per la recuperació pública d’aquesta  zona, controlada actualment per Turispania per una concessió que finalitza el setembre de 2018 i que afecta la zona de la platja, aigua, embarcador i el camí que puja cap al mirador de les Remendadores. El govern va reiterar la seva voluntat de recuperar aquest espai, però de moment, i segons el govern, la Generalitat encara no els ha demanat el parer o cap informe al respecte.

  El Thyssen 

  En relació al futur museu de pintura catalana que Carmen Thyssen i l’Ajuntament volen posar a Sant Feliu el 2020, també va tenir el seu moment durant el Plenari. GdC va demanar que s’encarregui la redacció d’un estudi previ per valorar  l’impacte cultural, social i econòmic del futur centre i per fer una estimació de l’amortització del projecte al llarg dels 20 anys. Un estudi que el govern va assegurar que tirarà endavant.

  Quatre mocions aprovades  i una de declinada

  En l’apartat de mocions se’n van aprovar quatre. Una la va presentar GdC, i versava sobre les necessitats educatives específiques i la necessitat d’obrir un nou diàleg per a l’obtenció d’un marc de negociació sobre un sistema educatiu inclusiu, en el qual hi intervindrien Ensenyament, administracions, associacions de pares i mares i  organitzacions sindicals.

  Una altra moció, presentada conjuntament per la CUP i GdC,  creada per reconèixer la feina que de manera desinteressada porta anys fent, en el conjunt del territori empordanès, la plataforma Salvem l’Empordà.

  Les altres dues, les va presentar el govern: una de suport al Correllengua 2017 i l’altra de suport a la candidatura de la sardana com a patrimoni cultural immaterial de la humanitat de la Unesco.

  L’única moció que no va prosperar fou una de presentada per  CiU que demanava es mantingués oberta la col·lecció exposada al Museu de la Ciutat sobre el Metge Rural, així com l’exposició “Curar-se en salut”.  Segons el portaveu del govern, l’exposició “Curar-se en Salut” era de caràcter temporal i ja ha complert amb la seva comesa. Tot i això, es comprometen a mantenir activa la part de la col·lecció del Metge i la Salut Rural quan l’antic Hospital estigui completament adequat. La moció la van votar a favor tots els grups excepte el tripartit de govern. 

   


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies