• Categories
 • Van Gogh o Gerard Mas?

  08/08/2017

  Un any més, l’exposició temporal de l’Espai Thyssen del Monestir intenta donar l’aparença d’un gran esdeveniment cultural al nostre poble. Però passades ja vàries edicions, comencem a veure que es repeteixen tossudament una sèrie de factors que evidencien la fragilitat del projecte que ens volen vendre. 

  La qualitat de les mostres:  Aquest cop sota el pretensiós títol de ‘Un mundo ideal, de Van Gogh a Gauguin’ (al web de l’Espai Thyssen s’entra per defecte en castellà) es torna a exhibir una selecció de pintures que, amb algun nom conegut de reclam, dóna novament com a resultat una mostra d’una qualitat més que discutible. En el llibre de visites de l’exposició es pot trobar un comentari molt gràfic: ‘Lo millor, els marcs’.

  La rendibilitat del projecte: Per intentar maquillar un nombre de visites molt per sota de les previsions, es ven una entrada única per veure tots els espais del Monestir, així, durant la durada de la mostra, qualsevol visitant dels espais computa com a entrada del Thyssen (i així ho venen un cop finalitzada). Aquest any, per tal efecte, s’ha creat un nou espai per a l’exhibició d’art contemporani, enguany la de l’artista local Gerard Mas. Resultat: l’obra de Gerard Mas o l’espai de la indústria del suro ajudarà a computar més visites per veure una obra de Van Gogh mediocre (recordeu: ‘lo millor, els marcs’)

  El projecte museístic: Dependre dels interessos i les necessitats d’un particular no pot ser mai un bon negoci col·lectiu. Condicionar tot el projecte museístic del monestir i subordinar la cultura local és el que s’està portant ara mateix a la pràctica. I quin és el resultat? Legitimar la política de la donant Carmen Cervera: tenir les seves obres assegurades de litigis sota el paraigua d’institucions públiques, amb diners de tots i a costa, per exemple, de desmuntar la exposició del Metge Rural.

  En resum, se’ns presenta una tria molt clara: la cultura i la creació local enfront d’un elitisme difús sense cap mena de relació amb el seu entorn. A l’hora d’explicar el nostre poble, que serà millor, Gerard Mas o Van Gogh? Nosaltres ho tenim molt clar.

   

  Aturem El Thyssen, plataforma per una cultura viva a Sant Feliu de Guíxols 


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies