• Categories
 • El Porta Ferrada, l’Ajuntament i la cançó enfadosa

  11/08/2017
  L'entrevista a Sopa de Cabra de juliol de 2015, en el darrer festival que Tribuna Ganxona va poder cobrir, ja que l'actual govern no havia tingut temps de retirar-nos l'acreditació. (Foto: L.M,ARXIU TRIBUNA GANXONA)
   
  El dimarts dia 8 d’agost vaig aprofitar l’ocasió d’anar a veure el concert de Zucchero, dins el Festival de la Porta Ferrada, convidat per un familiar. I va ser un concert en majúscules, en què a la primera part Zucchero ens va delectar amb les cançons del seu nou àlbum “Black cat” i, a la segona, ens va cantar els seus entranyables i antics treballs com “Baila morena”. Precisament, vaig comprar el seu nou  CD una setmana abans per Internet i m’arribava a casa dos dies abans del concert. Ho vaig fer perquè sóc col·leccionista de les obres de Mark Knopfler i, curiosament, en aquest últim treball de Zucchero hi col·labora el guitarrista dels Dire Straits en el tema “Streets of surrender”, que el vocalista italià va cantar en el seu idioma a l’escenari del Port.
   
  Fa dos estius vaig poder fer moltes cròniques musicals a Tribuna Ganxona perquè aquest mitjà electrònic de comunicació va poder gaudir de les entrades de premsa que ens oferien els membres organitzatius del Festival de la Porta Ferrada. Però ja l’any passat i aquest no n’he pogut fer cap – ni jo ni cap company de la Tribuna- ja que l’Ajuntament no ens ha ofert cap acreditació per donar el nostre parer dels concerts. O sigui, que fa dos anys que estem de “sequera informativa” respecte al Festival de la Porta Ferrada -com també, a nivell general, dels esdeveniments que l’Ajuntament organitza al llarg de l’any- perquè, efectivament, els polítics que hi manen ens tenen vetats en aquest aspecte. I aquest és un concert que no s’acaba i que ja cansa, com la cançó enfadosa. 
   
  Ja sigui per raons personals envers el director de Tribuna Ganxona o bé perquè veuen – sempre segons el seu criteri partidista- que no som amics del “règim”, ja fa un any i mig que ens han vetat i no podem obtenir cap mena d’informació provinent de l’Ajuntament, a no ser que sigui per altres mitjans o per la seva web. D’aquí radica la nostra dificultat per poder portar al dia les informacions municipals, ja que tampoc ens citen per cap roda de premsa municipal, excepte comptades ocasions que hi som convidats per altres vies, ja que ens hem d’espavilar per altres mitjans. També l’Àncora abans s’hi havia trobat i crec que és una de les raons de perquè van tancar. Ara, amb la nova obertura d’aquesta revista impresa suposo que fan el mateix que nosaltres, doncs estan també a l’oposició política: els diaris independents ganxons no tenim cap mena d’ajuda i ens hem d’espavilar amb els nostres recursos. De fet, per contrarestar aquesta “oposició informativa” que el mateix Govern Municipal discrimina -i que, si pogués, ens faria tancar- han tingut la idea de gastar-se 50.000 € anuals dels fons municipals (diners del poble) en fer una revista que es diu “#Guíxols” i que surt cada mes, llançant-se “les floretes” de les tasques que van realitzant.
   
  I jo em pregunto: no seria millor gastar aquests diners en Serveis Socials, per exemple? Hi ha molta gent necessitada! En alguns indrets, aquests senyors que manen del poble, fins i tot, han tingut la gosadia de rebaixar el nostre diari  tot dient que no érem un mitjà de comunicació per tal, òbviament, d’apartar-nos encara més de la nostra feina d’informadors. Però, nosaltres, perseverants, hem continuat endavant contra aquesta injustícia, lluitant dia a dia i penjant les notícies que aconseguíem per mitjà d’altres fonts. Ha estat tal “l’ofec” que ens han portat a terme que, fins i tot, ho hem denunciat al Síndic de Greuges de Sant Feliu i al Col·legi de Periodistes de Girona. Qui sap, potser l’Ajuntament de Sant Feliu s’emporti el Premi de la Mosca Borda aquesta temporada!
  Per això, Tribuna Ganxona es reivindica com a mitjà de comunicació ara més que mai. Escolteu, governants locals, no ens podeu catalogar despectivament com a blog! Des del nostre front, ara més que mai, lluitarem encara més perquè ens reconegueu i abaixeu el cap per demanar perdó. I ho farem com sempre, informant, encara que el contingut no us agradi.  
  Perquè, qui coneix totalment la veritable història d’aquesta censura sap que, en el fons, és una qüestió personal que ha anat fent-se una pilota cada cop més gran entre alguns dirigents del poble i el director del nostre diari electrònic. 
   


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies