• Categories
 • Aprovada en un ple polèmic la reforma de l’entorn del passeig Rius i Calvet per tres milions

  17/08/2017

  El govern de la ciutat va aprovar ahir, en un Ple exprés extraordinari convocat de forma urgent per a primera hora del matí, la reforma de l’entorn del Passeig de Rius i Calvet.   Les obres, de dues fases, començarien a finals de novembre o principi de desembre, segons el projecte executiu, amb un pressupost de gairebé 3 milions d’euros.

  La primera fase, segons El Punt-Avui, comprèn la reurbanització de l’espai interior del vial, amb les placetes de Sant Pere i Ferran Agulló, la renovació integral de les xarxes de serveis i la configuració del nou vial, que hauria de permetre encabir-hi un carril per a cada sentit –fins ara la circulació és alterna amb prioritat per als que pugen cap a Sant Elm–, en el que els mandataris preveuen que sigui una obra llarga i complexa, que quedariaaturada el juny de 2018 per garantir el pas de vehicles i vianants i no afectar la zona de bany durant la propera temporada d’estiu.

  A partir del setembre de 2018, començaria la segona fase del projecte, amb gairebé 7.000 metres quadrats d’actuació, que preveu la instal·lació d’un nou col·lector amb el doble de capacitat per a la riera del Monestir  i les graderies d’accés a la platja. Les característiques arcades de ferro del passeig es mantindrien, integrades dins d’una nova zona enjardinada amb nou arbrat. El final de l’obra està previst per al febrer del 2019.

  L’oposició esclata

  El projecte no agrada a CiU i MES, que hi van votar en contra. Els primers van justificar el vot contrari pel poc temps que el govern de Motas va deixar per consultar la documentació de centenars de planes. Els regidors només ho van poder consultar durant una hora i mitja el matí de dilluns. El regidor Tomàs Pla, arquitecte de professió,  va alertar dels impactes sobre la mobilitat, en va qüestionar el calendari –amb final previst a prop de les pròximes eleccions– i, un cop més, la manca de participació ciutadana. Pere Albó (MES)  va dir que es tracta “d’un Guíxols Arena de 3 milions i a la platja”.

  Els altres dos partits opositors, GdC i la CUP, no van poder assistir a la sessió per l’escàs marge de temps amb què es va convocar. Jordi Lloveras (GdC) va qüestionar per les xarxes socials la “urgència” de la convocatòria i l’horari intempestiu, així com la insinuació de què no hi havia interès a escoltar l’oposició.

  Pel que fa l’afectació al trànsit, Motas va dir que reuniran els veïns i l’AMPA de l’institut per debatre les afectacions viàries, ja que els vehicles que es dirigeixin a Sant Elm hauran de passar per la carretera de Tossa mentre durin les obres. 


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies