• Categories
 • Francesc Lamora: la seva passió per viatjar l’ha dut a les Antípodes gràcies a Pacific Center

  23/08/2017
  Francesc Lamora - el primer per l'esquerra- amb els seus companys de Pacific Center (Foto: PACIFIC CENTER)

  Francesc Lamora (Barcelona, 1983) és un jove ganxó amant del turisme, l’aventura i l’esport. Pel que fa al turisme, no només per la pròpia passió per viatjar, sinó com a ofici. Viure del i per al turisme. Ha treballat en establiments hotelers de la Costa Brava, ja sigui a la cuina o a la recepció. També ha estat treballant a la seva Barcelona natal i, per arrodonir la seva passió per descobrir món, ara ho fa a les Antípodes, on pot desenvolupar tota la seva formació de màrqueting turístic.  Des d’Austràlia ens parla de la seva vida a l’altra punta del món, on actualment es dedica a aportar tota la seva experiència adquirida als diferents països on ha viatjat per tal que els joves de parla hispana – també els ganxons! –  s’atreveixin a viure una aventura com les que ell ja està acostumat a fer. 

   

  Francesc, què ha fet que un ganxó com tu estigui vivint i treballant a Austràlia?

  La veritat, crec que són diferents motius enllaçats entre sí: el fet de tenir una nova experiència, poder millorar l’anglès, agafar experiències laborals a l’estranger, conèixer una nova cultura i un nou país on no has estat mai,… aquests en són els motius, però potser la resposta més correcta seria dir “per aprendre més”. I no només parlo de l’idioma o de termes professionals, sinó també de mi mateix. Des de petit que he viatjat, ja sigui amb a família, amics i ara, des de fa poc, sol. Crec que viatjar i fer-ho d’aquesta manera et dóna molta experiència i et forma com a persona.

  A quins països has estat?

  Sempre havia viatjat per Europa, però des de fa poc vaig començar a viatjar a països que mai hagués dit que hi aniria. L’any passat vaig estar a Filipines i ara estic a Austràlia, perquè des de petit sempre m’havia atret, i també ha ajudat molt la forma en què la gent que ha viscut allà em parlava del país, com per exemple que és molt multicultural (gent de molts països diferents compartint el mateix territori), la seguretat, l’ idioma (encara que l’accent australià és bastant complicat) i sobretot, les bones perspectives laborals. La feina és determinant si busques una nova experiència fora del teu país d’origen.

  I què és el que et motivar per anar cap a Austràlia, més enllà de que sigui un lloc que t’atrau i tot el que ens expliques?

  Una de les coses que em van motivar més va ser el fet de conèixer gent de diferents cultures, no només australians. Això, Austràlia t’ho facilita, coneixes gent de totes les parts del planeta que han vingut cap aquí. A més a més, una de les altres coses importants per mi és el clima. Volia anar a un lloc on hi hagués bon temps i pogués gaudir de l’aire lliure per fer esport, que és el que m’agrada més fer. I finalment, les perspectives laborals, és un país on pots trobar moltes oportunitats. Sobretot feines que potser no tindries l’oportunitat de fer al teu país d’origen. Com la meva feina de Student Planner a Pacific Center.

  Què és Pacific Center?

  Pacific Center és la nova empresa en la qual treballo des de fa poc, és una agència d’immigració situada a Sydney, concretament a Manly, i que s’encarrega d’ajudar a la gent d’altres països d’arreu del món a venir a Austràlia, ja sigui per estudiar o treballar, o ambdues coses. Els proporcionem el visat i el curs (ja sigui d’anglès o de qualsevol altre estudi) i els ajudem també amb la feina i l’allotjament, si ho necessiten. En definitiva, els creem un pla i un camí a Austràlia i els orientem perquè puguin aconseguir els seus objectius.

  Quines tasques desenvolupes a l’empresa?

  A l’empresa estic com a “student planner” amb quatre companys més, i la meva tasca es responsabilitzar-me dels possibles clients llatinoamericans, espanyols, catalans, francesos i en general, dels possibles clients europeus, ja que són les llengües que domino. Actualment, la tasca més important a fer és la de captar clients, ja sigui on-line a través de les xarxes socials creades des de fa poc a Instagram, Twitter i Facebook, i també intentar posar-me en contacte amb aquelles persones que ja estan vivint a Austràlia i que volen ampliar la seva visa i estudiar un nou curs.

  Hem pogut observar que el Pacific Center s’obre cap a països com Brasil,  República Txeca, l’antiga Iugoslàvia i països de parla hispana. Com s’explica aquesta barreja de cultures?

  Són les zones o les nacionalitats que tenen més afluència a visitar i viure a Austràlia. S’ha de dir que Pacific Center està molt orientat cap a la nacionalitat brasilera. A Sydney i concretament, a Manly, que és on estic vivint ara, hi ha molts brasilers que venen a estudiar i treballar o simplement a millorar l’anglès. Després vénen els països de parla hispana, majoritàriament Argentina, Uruguai, Xile, Mèxic i Colòmbia. Majoritàriament marxen dels seus països per buscar noves oportunitats, ja que els seus propis països no els les garanteixen. Estem parlant de països que tenen diferents problemes, com poden ser la seguretat, l’economia, la poca oferta laboral, … molts d’ells veuen Austràlia com un lloc per començar de nou.

  Com li diries a un català i, perquè no, a un ganxó, que s’apuntés, com tu, a l’aventura d’anar a viure, treballar i estudiar a l’altra punta del món?

  Sobretot li diria que no tingués por, que ho gaudeixi perquè serà una experiència única, també li diria que passés el que passés no s’equivocarà, perquè tornarà amb més experiència personal i professional i, sobretot, amb un anglès molt més perfeccionat. I si li agrada el bon temps i fer esport, estarà al millor lloc. I si li agrada el surf… aleshores estarà a casa seva.  I finalment també li diria que estarà a un dels millors ambients on es pot gaudir: la naturalesa que envolta Australia és única, i sempre hi ha coses a fer, ja que la ciutat també proporciona moltes oportunitats per seguir amb els hobbies, i també hi ha moltes oportunitats per gaudir de la nit.

  Pel que fa a trobar feina, amb què es diferencia de marxar, per exemple, a Europa? 

  És un experiència diferent a la d’anar a Europa. Hi ha coses que són més fàcils, per exemple, trobes feina de seguida i, depèn de les perspectives i/o experiència que es tingui,  es poden trobar  feines diferents que les d’hostaleria. Conec molts casos, per exemple, d’estudiants que estan treballant com entrenadors de tennis o futbol, quan mai han tingut experiència al seu país, però que coneixen bé l’esport. O posant el meu cas, amb un nivell correcte d’anglès et poden agafar a qualsevol empresa que busquin gent amb les teves habilitats o experiència. Particularment jo tinc la gran sort d’haver treballat en el món del turisme (recepcions d’hotels i càmpings) i això m’ha ajudat a trobar aquesta feina, ja que està bastant relacionada amb el tracte al client. La gent i amics que he conegut a Sydney coincidim que el funcionament laboral és molt ràpid i eficaç, i això et dóna moltes facilitats. Un altre punt a destacar són la gran quantitat de cursos i diplomes que pots arribar a escollir, no només en l’anglès sinó també en altres formacions com seria el Business, Màrqueting, Social Media o Fitness.

   Quins avantatges té anar a perfeccionar l’anglès a Austràlia en detriment de la Gran Bretanya?

  Crec que la millor manera d’aprendre un idioma és no tenir contacte amb el teu idioma d’origen, ja que és molt diferent estar parlant durant tot el dia amb l’ idioma que estàs estudiant que fer-ho només durant 4 hores al dia. Austràlia et permet aprendre l’anglès molt més ràpid, ja que estàs en contacte amb gent d’altres països, i per comunicar-te ho has de fer amb l’anglès. Tinc certa experiència en estudiar anglès a la Gran Bretanya, i allà ho tens més complicat perquè trobes molts més espanyols i catalans i vulguis o no costa més comunicar-te amb un altre idioma amb la gent que comparteixes la mateixa cultura o llengua. És un problema que veig amb els brasilers a Manly, els costa l’aprenentatge. Hi ha un gran nombre de brasilers, però s’esforcen per parlar només en anglès encara que no sempre funciona. Un altre aspecte és el temps. Austràlia és un país càlid, encara que a l’hivern refresca bastant al sud del continent,  i és molt diferent la vida a Gran Bretanya, el surf, les platges, la poca massificació, etc… són aspectes a tenir en compte.

  L’anglès “aussie” és, a priori, el més complicat dels diferents accents de l’anglès. Sona contradictori que vagis a perfeccionar l’anglès a un lloc on el parlen “diferent”.

  És cert, l’accent “aussie” es bastant diferent que altres accents on es parla anglès, però crec que es molt positiu conèixer, en un idioma tan internacional com l’anglès, els diferents accents que existeixen. No obstant, només són els primers dies que vas una mica perdut, sobretot si parles amb els australians, després t’acabes acostumant. També he de dir que un país tan multicultural com Austràlia, trobes infinitat d’accents: asiàtics, europeus, llatinoamericans… No és un problema, l’accent, molta gent que està vivint a Austràlia són d’altres parts del món, estan molt acostumats a diferents accents.  L’única problemàtica són algunes paraules que els australians utilitzen, que són diferents de l’anglès britànic, però les acabes aprenent.

  El tema català, com es viu, a Sidney? Saben alguna cosa del procés?

  Sí, n’he parlat més del que em pensava, he descobert que molta gent coneix el procés que s’està vivint a Catalunya, sobretot la gent que viuen una mateixa problemàtica i que jo desconeixia, com ara al Brasil. Allà també està creixent un moviment independent al sud del país, encara que no està tan desenvolupat com a Catalunya.  Gent europea de països com Eslovàquia, República Txeca, Itàlia ho coneixen i sobretot a Llatinoamèrica. La gent australiana coneix el moviment, però no ho segueixen tant com els ciutadans de les altres nacionalitats.

  Per desgràcia, hem hagut de lamentar la xacra del terrorisme a casa nostra, amb els atemptats del passat dijous a Barcelona i Cambrils. Com s’ha viscut des de Sydney? 

  L’atemptat de Barcelona s’ha viscut des de molt a prop, a la gent li encanta la ciutat. Ho he notat sobretot aquests dies que la gent m’expressava el seu condol. També perquè hi han hagut víctimes australianes i això, vulguis o no, toca de més a prop. Amb això s’ha demostrat que Barcelona no és només una ciutat catalana, sinó que és molt internacional, i a vegades no ho tenim en compte. 

  Sydney és una ciutat segura en matèria de terrorisme? 

  Austràlia és un país molt segur, és un del motius pels quals la gent de països de Sud-Amèrica vénen aquí. La gent viu bastant tranquil·la en aquest sentit, però haig de dir que fa un mes aproximadament va haver-hi un intent d’atemptat a l’aeroport de Sydney, que va ser neutralitzat per la policia abans d’hora. Així que sí, és segur, però sempre pot haver-hi el perill.


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies