• Categories
 • La ciutat vol recuperar el camí de ronda de Port Salvi

  01/09/2017
  La cala de Port Salvi que actualment té ocupada en concessió l'Hotel Eden Roc (GdC)

  El govern de la ciutat iniciarà els tràmits  per recuperar la gestió directa de la zona marítima-terrestre de domini públic que avui té en concessió l’Hotel Eden Roc i que abasta part del camí de ronda PR-C101 que puja fins a l’ermita de Sant Elm.

  La Llei de Costes de l’any 1988 donava 30 anys a totes les concessions realitzades abans de la seva aprovació, com en el cas de l’Eden Roc, que és de l’any 1958.  Aquest termini finalitza l’any vinent i, malgrat que l’hotel torni a demanar-ne la concessió, el govern de la ciutat iniciarà igualment els tràmits amb Costes per recuperar-ne la gestió.

  L’any 2015, Guíxols des del Carrer – Entesa (GdC) ja va denunciar un seguit d’irregularitats comeses en aquest espai. Molt abans, el grup municipal d’ICV-EUiA ja portava també anys denunciant les irregularitats que l’Hotel Eden Roc hi feia, com ara moviment de terres, formació de murs i pavimentació del camí de ronda sense permís ni llicència municipal d’obres; abocament de sorra en una part del camí per a la formació d’una platja artificial, contradient les disposicions municipals; instal·lació d’un cadenat dificultant l’accés públic i la utilització del mar; alteració de la realitat física de la zona amb la instal·lació d’una caldera de biomassa sense permís ni llicència municipal o la utilització inapropiada de contenidors d’escombraries en l’espai públic.

  Totes aquestes actuacions, i d’altres de contràries a la protecció del litoral i dels espais públics, ja van originar que l’any 2014 l’Associació de Naturalistes de Girona denunciés l’Hotel Eden Roc.

  GdC, que va ser qui va presentar la moció per a la recuperació d’aquest espai públic, es felicita per l’èxit de la proposta i recorda que “tots els espais públics s’han de convertir en llocs de trobada sense restriccions de pas o d’ús, de tal manera que l’espai públic esdevingui un veritable lloc comú on les persones puguin desenvolupar el seu dret a la ciutat”.


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies