• Categories
 • La inversió més important de la legislatura, sense participació ciutadana

  04/09/2017

  Els programes electorals de tothom, ara fa dos anys i escaig, posaven de relleu el desig i la necessitat de donar participació a la ciutadania en la presa de decisions. Tots per Sant Feliu (TxSF), el partit majoritari del govern, el de l’alcalde Carles Motas, en feia bandera. A l’hora de la veritat, s’ha demostrat que només eren paraules buides. S’acaba d’aprovar la inversió més important de la legislatura, la reforma del passeig Rius i Calvet, que costarà 3 milions d’euros amb un procediment que és tot el contrari del que es pregonava en els papers electoralistes. El projecte s’ha tramitat per via d’urgència, en un ple extraordinari totalment innecessari, que deixa només 15 dies de coll per conèixer-lo quan es tracta d’un patracol de més de 1500 pàgines que ni tant sols es pot enviar per correu electrònic normal degut al seu pes.

  Un projecte d’aquesta envergadura hauria d’haver estat conegut, debatut i triat amb un ampli procés de participació ciutadana entre tots els que es varen presentar i posteriorment, un cop escollit, tornar-lo a debatre amb temps suficient per plantejar pegues, millores i esmenes per part de la ciutadania. D’aquesta manera sí que podríem parlar d’un projecte participat per ciutadans i ciutadanes que sabrien com i perquè es gasten el seus diners. Així ho va demanar Guíxols des del Carrer-Entesa sense èxit.

  No és tant difícil de fer. A dues passes de Sant Feliu, a Santa Cristina d’Aro, s’ha seguit un procés similar per escollir el millor projecte per a la nova biblioteca on han votat i hi ha dit la seva tots els cristinencs que  han volgut.

  En canvi, per fer al·legacions a la reforma del Rius i Calvet s’ha de ser més ràpid que per fer un joc de mans. La data de la publicació de l’acord és el 18 d’agost. La data final per presentar al·legacions, el 8 de setembre. Divendres al matí, per més confusió dels que volien fer-ho, se’ls deia a l’oficina d’Urbanisme de l’Ajuntament que tenien temps fins el dia 20. Pobres dels qui se’n refiïn. Tot aquest enrenou no mereix més comentaris. El que no s’entén és quins són els  motius de tantes presses. Molts ciutadans estan preocupats perquè en el projecte desapareix el petit estany de la plaça Ferran Agulló amb la figura nua símbol de la Costa Brava. Una mesura molt criticada, sense motius tècnics que la justifiquin,  que esperem que no es dugui a terme i així ho demana el nostre grup i moltes altres al·legacions. Però el conjunt del projecte canvia tota la fesomia de la façana marina de Sant Feliu de Guíxols i això no es pot fer sense discussió prèvia, en ple mes d’agost, amb la majoria dels guixolencs massa enfeinats o de vacances. Participació ciutadana, zero.


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies