• Categories
 • L’ACA i el Consorci de la Costa Brava presenten obres de millora al sanejament de la ciutat

  05/09/2017
  Páramo i Agustí, ahir a la seu del Consorci Costa Brava (ACA-TES)
  El director de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), Jordi Agustí, i el president del Consorci Costa Brava (CCB), Carles Pàramo, van presentar aquest dilluns a la seu del CCB l’acord entre les dues entitats per a redactar els projectes d’execució d’un total de set actuacions de millora del sistema de sanejament de la Costa Brava. Es tracta de mesures que milloraran les condicions de qualitat de l’aigua de les poblacions de Castell-Platja d’Aro, Sant Feliu de Guíxols, Empuriabrava/Castelló d’Empúries, Lloret de Mar, Palamós, Palafrugell, Calonge, Vall-llobrega, Mont-ras, Roses i Tossa de Mar.
   
  Aquest conjunt d’accions comportaran una inversió estimada de més de 18 milions d’euros, entre la redacció i l’execució dels projectes, que entren dins del pla de sanejament 2016-2021. Està previst que algunes de les obres comencin a finals d’aquest mateix any o bé a principis del vinent.
   
  Pel que fa a Sant Feliu, l’actuació en qüestió és un conveni de col·laboració entre el Consorci de la Costa Brava i l’Agència Catalana de l’Aigua per a la redacció del projecte constructiu de “Reforma de l’EBAR Central de Sant Feliu de Guíxols (Fase I) del Sistema de Sanejament de Castell-Platja d’Aro”, per un import aproximat de 450.000 €. 
   

  El bombament central de Sant Feliu recull totes les aigües residuals del nucli del municipi i està en funcionament des de fa més de 35 anys. L’actuació contempla una remodelació per adequar els mecanismes a la tecnologia actual. Per la seva ubicació, propera al port, s’aconsella millorar la seva integració amb l’entorn i minimitzar l’impacte de possibles molèsties a la zona on es troba ubicada. La reforma també afecta al sistema de Castell-Platja d’Aro.
   L’escorrentia de sorres en els moments d’aportació d’aigües plujanes és un fet a tenir en compte en el disseny de la millora prevista. La inversió minimitzarà les molèsties a l’entorn urbà i alhora s’adequarà a la tecnologia actual que, després de 35 anys, ha quedat obsoleta.


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies