• Categories
 • ITINERARIS DE CICLOTURISME: Les vinyes de Calonge

  05/09/2017
  La Colla Bujonis, entre vinyes i oliveres a Calonge (COLLA BUJONIS)
  Esplèndida matinal d’una quarantena de quilòmetres amb l’objectiu de conèixer i de pedalar de manera parsimoniosa entre les vinyes de Calonge recorrent les valls de Tinar, del Jonc i el Pla de les Fonts.
  Sortim de Sant Feliu en direcció al coll de Fenals per baixar a la riera i seguir la ruta dels Molins de Calonge. Enfilem la pista del campament per encerclar la muntanya de Can Mont, pel feréstec camí de la pedrera i seguint la riera de Folc arribem a la carretera que porta a la Ganga. Travessant la urbanització de Mas Pere ens situem davant l’elegant Torre Lloreta, veritable porta d’entrada a la zona més agrícola i més ben conservada de l’extens municipi de Calonge.
   
  Amb un salt arribem al Mas Gil pràcticament envoltats de vinyes i oliveres, pugem l’estreta vall de Can Redó amb diversos masos (Can Ribot, Mas Redó, Can Baraca,…) amb petites extensions de vinya, horta i arbres fruiters. Un cop a dalt de la pista del Puig Cargol fem un descens pels contraforts del Puig Cabrer, un gran mirador sobre la plana i el mar al fons, i tornarem a la plana per a retrobar les vinyes, els masos i els cellers on elaboren aquest vi viu, un vi de pagès fet a l’antiga, sempre canviant, jove i antic alhora, un vi que concentra el sabor de les Gavarres.
  Les vinyes de Calonge (i també del municipi veí de Vall-llobrega) és un lloc per descobrir. Ara, en temps de verema, és un veritable plaer pedalar entre les vinyes flairant l’aroma del most i la fragància especial que desprenen les figues en el seu punt dolç de maduració: un regal per als nostre sentits que tenim molt a prop, a pam i toc de casa.
   
   
  Colla Bujonis.


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0