• Categories
 • Clam per la independència en l’ofrena floral al president Irla

  12/09/2017
  Carles Motas, seguit per Muñoz (PSC) i Vilà (ERC), en el moment de fer l'ofrena al President Irla, ahir al Cementiri (AJ.SFG)

  El tret de sortida de la Diada a les comarques gironines el dóna l’ofrena floral que cada any es fa al cementiri de la nostra ciutat, on descansen les despulles de l’expresident de la Generalitat a l’exili Josep Irla.

  La tradicional ofrena floral a la tomba del president Josep Irla va ser ahir un clam en defensa del dret a l’autodeterminació de Catalunya. Explica El Punt-Avui que els representants de la Generalitat, la Diputació de Girona, el Consell Comarcal i Ajuntament  van fer una crida a poder exercir la democràcia recordant l’esperit de lluita i de defensa dels drets humans del president Irla. Els representants de les diferents institucions van destacar que és un moment clau per a la història del país perquè Catalunya està a punt de “culminar un somni” i viure en llibertat. L’acte institucional es va tancar amb el cant dels Segadors.

  El delegat del Govern a les comarques gironines, Eudald Casadesúsva afirmar que els catalans han de “culminar el procés” amb el referèndum i “amb llibertat, civisme i esperit pacífic”. El president de la Diputació de Girona, Pere Vila, va recordar que fa cinc anys que va arrancar el procés i que ara ha arribat el moment de “complir el somni pel qual han lluitat tant Josep Irla com molts altres catalans al llarg de 300 anys”. “Ha arribat el punt culminant a cinc anys d’espera i a l’anhel patriòtic que és la plena sobirania”, digué Vila afegint que l’1 d’octubre “el poble parlarà” i espera que ho faci “honorant la memòria d’Irla”.

  Per la seva banda, l’alcalde Carles Motas va subratllar quin ha de ser el paper dels càrrecs municipals el proper 1 d’octubre: “Hem de facilitar que tothom pugui expressar-se amb normalitat democràtica”. El president del Consell Comarcal del Baix Empordà, Joan Català, va posar en valor la figura de Josep Irla recordant que va lluitar per la democràcia, la llibertat, la justícia social i el dret d’autodeterminació dels pobles. “Uns principis més vigents que mai per a Catalunya”, acabà dient.


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies