• Categories
 • GdC presenta al·legacions a la reforma de Rius i Calvet

  14/09/2017

   

  “Aquest és un projecte que afectarà a un paisatge singular que, ens agradi més o menys, està ple de records, anècdotes i sentiments per a nombrosos ciutadans i ciutadanes. Per tot plegat entenem que s’hauria d’haver establert un procés obert de participació ciutadana previ al projecte definitiu”, diu el preàmbul de les al·legacions presentades per Guíxols des del Carrer al projecte. El fet que l’aprovació es fes en convocatòria extraordinària i urgent el mes d’agost, quan la majoria de les persones a la nostra ciutat estan molt ocupats o de vacances, també ha estat un inconvenient a l’hora de presentar esmenes. 

  En total, GdC-Entesa presenta set al·legacions: la primera proposa la realització d’una audiència pública en el Teatre Municipal abans de l’inici de les obres, el qual s’articularia com un espai de participació i debat entre l’Ajuntament i la ciutadania sobre qüestions del projecte.

  La segona proposa que el govern de la ciutat redacti formalment una petició a Costes pel traspàs de la gestió directa de les dues concessions de l’espai marítim-terrestre afectades, que s’haurien de resoldre al mateix temps: l’antic edifici del Palm Beach (ex-Cliper, ex-Banys de Can Rius) catalogat com a bé cultural d’interès local i la concessió a Turispania  -afecta la Platja de Can Rius,  l’esplanada de ciment que hi ha a continuació,  l’embarcador i el camí de terra que puja fins el Mirador de les Remendadores-. Aquest dictamen s’hauria d’aprovar en el Ple Municipal abans de la finalització de l’any en curs.

  Conservació de l’estàtua i rehabilitar la font

  La qüestió més sentida per la població i que ha motivat més queixes, la retirada de l’escultura de la plaça Ferran Agulló i la desaparició de l’estany, que segons GdC no tenen cap justificació tècnica, també es denuncia a la sisena al·legació. “L’escultura que hi ha a la Plaça Ferran Agulló representa una figura femenina símbol de la Costa Brava, ja que va ser conseqüència de l’homenatge que la ciutat va retre aquell any a Ferran Agulló amb motiu del centenari del seu naixement, pel qual es va col·locar l’escultura. A Ferran Agulló, poeta i periodista ganxó, se li atribueix la utilització per primera vegada del terme “Costa Brava” per definir la costa gironina que va des de de Blanes fins a Port Bou.”

  Per aquest motiu es proposa que un cop finalitzades les obres, l’escultura romangui instal·lada, com fins avui, a la Plaça Ferran Agulló i que mantingui la seva forma original amb l’estany. De la mateixa manera, GdC-E defensa la font de la plaça de Sant Pere com “l’element més representatiu de la plaça malgrat el seu estat de deixadesa”. Construïda l’any 1859, conté un pedestal de pedra del qual s’enfila una columna que despenja dues lluminàries. La placa amb la lectura del fet històric que identifica l’element està totalment esborrada. Al marge de la conservació de la font, prevista al projecte,  es demana que es rehabiliti de tal manera que torni a rajar, que funcionin correctament les dues lluminàries que hi pengen i, finalment que es pugui llegir la llegenda.

  Papereres, bicis i Moll de Pedra

  Igualment es proposa el canvi de l’aparca-bicis del projecte per un suport tipus U invertida, en què la bicicleta es recolza en el quadre i no pateix tant. A més, segons GdC es guanya en seguretat  ja que permet cadenar la bicicleta amb dos punts d’ancoratge.

  Altres al·legacions entren en el detall de la distribució i nombre de papereres o en la construcció d’un paviment que permeti allargar la zona de passeig damunt el Moll de Pedra, l’escullera que protegeix la platja, amb un material ecològic especial mescla de fustes i polímers procedents de reciclatge.

   

   

   


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies