• Categories
 • Artistes guixolencs també al·leguen contra el nou projecte Rius i Calvet

  15/09/2017
  Màquines treballant al Raco de Garbí, el passat mes de desembre (ARXIU)

  L’Associació Cultural Aleph, que està col·laborant de manera positiva amb l’Ajuntament en diverses iniciatives del seu àmbit, es mostra molt crítica en les al·legacions al projecte executiu de la reforma del Passeig Rius i Calvet presentades amb desenes de signatures de suport.
  Aleph considera que el projecte “modifica i condiciona tot l’entorn de la badia d’una manera agressiva i sense suficient temps d’informació pública ni possibilitats d’aportar-hi criteris i punts qüestionables”.
  Les tres al·legacions, que es van presentar al límit del termini previst, vénen avalades per 13 fulls de signatures entre les quals les del poeta i pintor Narcís Comadira, el músic Rafael Subirachs o els artistes plàstics Alberto Udaeta i Manel Marzo Mart, president d’Aleph.
  En primer lloc, es demana la reconsideració del projecte i un enfocament que contempli una actuació menys agressiva. Aquesta petició es basa en el fet que “el projecte treu personalitat a l’entorn de la badia, que no s’ha de convertir en un decorat per a actes públics”. Efectivament, es reconeix la necessitat de reforma per la progressiva degradació del Racó de Garbí, “en bona part per responsabilitat de l’Ajuntament”, per acumulació d’elements com els contenidors d’escombraries o l’ocupació sense miraments de la Plaça de Sant Pere per part d’ un restaurant, denuncien els artistes, que també recorden la gran cura de l’arquitecte Joan Bordàs en la reforma del passeig després de la Guerra Civil, “una obra i un exemple que s’hauria de tenir en compte”, així com també troben a faltar un estudi profund dels criteris mediambientals.
  Per Aleph, en el projecte s’obliden les recomanacions de la Generalitat en el seu estudi de l’any passat referent al canvi climàtic  i els efectes sobre els sistemes costaners. Segons l’associació cultural, existeix un gran risc que es disminueixi l’amplada de la platja, amb tot el que això suposa en la defensa de les infraestructures, tant de l’interior com les que es volen construir.

  Finalment Aleph reclama el que ja és un eco ciutadà, la conservació de l’estàtua i l’estany de la Plaça Ferran Agulló, important com a peça artística de Rebull i símbol de la Costa Brava i del centenari del seu bateig en la persona del periodista que li va donar nom. “Cal dignificar la plaça, però no a costa de fer desaparèixer el seu element més coherent i valuós”, diuen.


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies