• Categories
 • Sis regidors forcen un Ple extraordinari per l’1-O

  19/09/2017
  Els portaveus dels tres partits de govern veuen de tres maneres diferents l'1-O. (EL PUNT-AVUI)

  Els tres regidors d’ERC al govern (Jordi Vilà, Josep Ramon Llobet i Georgina Linares) han forçat, juntament amb tres de Tots per Sant Feliu (Josep Saballs, Sílvia Romero i David Oliveras), a convocar un ple extraordinari el dijous a les 21h per tal d’aprovar el suport institucional al referèndum de l’1-O, segons van fer saber ahir  als altres grups de la corporació durant una comissió informativa, segons instància presentada per la regidora Linares el passat dijous 14 de setembre. 

  S’espera un ple tens, ja que caldrà tenir en compte la valoració dels tres regidors del PSC, socis de govern amb TSF i ERC. 

  Per la seva banda, els altres grups al Consistori–PDeCAT, GdC, Mes i CUP– troben estrany que no els oferissin d’afegir-s’hi, i el portaveu d’ERC, Jordi Vilà, els va instar a fer-ho i a participar-hi durant el ple.

  ERC argumenta la convocatòria en el fet que el reglament municipal (ROM) permet fer-la amb un mínim de 6 regidors dels 21 que integren el ple i, respecte a les possibles tensions per la probable absència del PSC al ple, el portaveu d’ERC  afirma que “en el pacte de mandat” van signar “una clàusula nacional que preveia aquesta situació” d’haver-se de pronunciar respecte al referèndum.

  L’alcalde, Carles Motas (TSF),  va posar a disposició els locals municipals per l’1-O però no ha signat el decret ni promou la convocatòria, uns tràmits que Vilà no veu imprescindibles.   La convocatòria del ple i el suport a l’1-0, de moment, els avalen els grups d’ERC, TSF, Mes i la CUP. Jordi Lloveras, de GdC es va abstenir en espera de sotmetre-ho al dictamen de l’assemblea abans de dijous, i el PDeCAT es va abstenir “per les formes”, però en principi donaran suport a la declaració del ple.

  Preguntes del PSC i advertències legals del secretari 

  Josep Muñoz (PSC) va demanar un informe a Secretaria en relació amb aquesta sol·licitud de convocatòria de Ple Extraordinari, preguntant per la possibilitat de no celebrar aquesta sessió per les condicions de suspensió del referèndum per part del Tribunal Constitucional, Fiscalia i TSJC i les responsabilitats que se’n derivarien per l’alcalde, els assistents  i els votants a favor de la moció. També va preguntar per la legalitat de la convocatòria degut als curts terminis i si l’alcalde estava obligat a convocar-lo. 

  En l’informe, el secretari municipal, Carles Ros, respon que el Ple s’ajusta a la Llei de Bases de Règim Local, però que l’alcalde no està obligat a convocar-lo i que hi ha “raons per a entendre que aquest ple no s’hauria de celebrar per fer prevaldre de forma absoluta el deure contingut a la resolució del Tribunal Constitucional”, però més endavant aclareix que el debat “és lliure en el seu contingut”. 

  El secretari també aclareix que l’Alcalde, en convocar-lo,  podria incórrer en un delicte de desobediència tipificada al Codi Penal, i que la sessió extraordinària no hauria de ser remunerada perquè “tal pagament podria incórrer en el delicte de malversació de cabals públics”. Pel que fa als qui votin positivament la moció presentada, el secretari aclareix que ”
  podrien arribar a incórrer en el delicte de prevaricació”. També deixa clar que, en el cas que els promotors de la moció no la retirin, l’Alcalde encara podria sotmetre a votació deixar la moció sobre la taula i no votar-la ja que “el sol fet d’assistir a un Ple no suposa incórrer en responsabilitat”.

   

   

   


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies