• Categories
 • Aquest cap de setmana, Jornades Europees de Patrimoni

  06/10/2017

  En el marc de la celebració de les Jornades Europees de Patrimoni, aquest cap de setmana es poden gaudir a Sant Feliu de Guíxols d’una sèrie d’activitats relacionades:

  Taller Farmaciola de Tardor

  07/10/2017  Museu d’Història, Planta 4.  de 10.00 a 13.00 hores
   
   
  En el marc dels tallers medicinals que cada any duem a terme dins del Cicle Salut i Societat, us proposem l’aprenentatge de la preparació d’un xarop per a la tos a base de saüc i altres plantes medicinals. Prèviament es farà una sortida de reconeixement i recol·lecció de plantes remeieres. A càrrec de Judith Ramírez, membre de l’Associació Etnobotànica Rusticana.
  En el desenvolupament del taller es prendrà contacte amb els materials de farmàcia que es feien servir antigament tals com morters, bàscules de precisió, etc. per a l’elaboració de xarops i medicaments, pertanyents al fons Martí Casals que disposa el museu a l’Espai del Metge i de la Salut Rural del Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols. Cal que els participants portin una ampolleta per a posar-hi el xarop.
                 

   

  Camins de ronda de la Costa Brava, paisatge cultural UNESCO?

   07/10/2017
   
   Sala d’actes del Museu d’Història 
   17.00 h.
   
  La Convenció sobre la Protecció del Patrimoni mundial, cultural i natural aprovada per la Conferència General de la UNESCO el 1972 és la que ens dóna les primeres pautes per poder discernir si un element, un monument, un lloc, un espai, … mereix la categoria de patrimoni mundial. Més endavant, d’altres documents han anat completant o matisant aquelles primeres directrius. Per tal de poder reflexionar  sobre la possibilitat que els Camins de ronda de la Costa Brava esdevinguin Patrimoni Mundial de la UNESCO en la categoria de “paisatge cultural” farem un breu repàs a alguns d’aquests documents, i parlarem i veurem llocs que ja han obtingut aquesta denominació. A càrrec d’Àngel Morillas, membre d’ICOMOS i responsable estatal del projecte “El Patrimoni en mans dels joves” dins el Pla d’Escoles Associades de la UNESCO.

  Itinerari Joan Bordàs

   08/10/2017
   
   Punt de trobada i sortida: seu del Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols (Pl. Monestir s/n)
   11.00 hores
   
  Itinerari urbà resseguint les actuacions més destacades de l’arquitecte Joan Bordàs (mercat municipal cobert, façana marítima, casa Arxer de la Rbla. del Portalet, casa Dawson de l’Avinguda Juli Garreta, etc.) a càrrec de Josep Maria Vicens, membre de l’Associació d’Amics del Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols.
   
   


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies