• Categories
 • Jutgen un agent dels Mossos per haver accedit a unes bases policials

  10/10/2017

  Un agent dels Mossos d’Esquadra està previst que sigui jutjat avui a l’Audiència de Girona com a presumpte autor d’un delicte contra la intimitat, segons avança El Punt-Avui. El fiscal, Víctor Pillado, demana tres anys de presó per haver fet unes consultes sobre un home i una dona en diverses bases policials, en una de les quals no disposava de les claus corresponents ni permís per accedir-hi. L’acusació pública manté que la informació que el policia hauria obtingut arran d’aquestes recerques la va incloure en unes denúncies que va presentar de manera particular contra aquests dos veïns, que eren parella.

  L’acusació es dirigeix contra el mosso amb número d’identificació 3368, a qui no consten antecedents penals. Els fets que se li imputen es remunten al 2009, quan estava destinat a la unitat d’investigació dels Mossos de la comissaria de Sant Feliu de Guíxols (fa temps, però, que no exerceix com a policia ja que està en excedència des del 2011). Segons detalla el fiscal en el seu escrit de conclusions provisionals, pels volts del març del 2009, l’acusat va acudir a la comissaria dels Mossos de Sant Feliu, on va demanar a una agent que entrés en una de les bases de dades pròpia del cos, en les quals s’emmagatzema informació policial de persones físiques. Un cop dins s’hauria realitzat una recerca amb el nom de la suposada afectada amb l’objectiu de comprovar si havia estat víctima de violència de gènere, sense que aquestes consultes estiguessin emmarcades en cap investigació policial.

  El fiscal concreta que en aquestes bases de dades els policies hi poden entrar mitjançant el seu nom d’usuari i una clau d’accés. En elles s’hi recullen les identitats de les persones que en alguna ocasió han formulat una denúncia o bé han estat denunciades per algun cos, els antecedents policials i dades relacionades amb actuacions.

  També entre l’1 d’abril i el 14 de maig del 2009, l’acusat hauria tornat a valdre’s de la seva condició d’agent de l’autoritat. Amb la presumpta intenció de menyscabar la intimitat dels dos perjudicats, va accedir a una de les bases de dades del cos i va efectuar dotze recerques amb el nom del denunciant i 20 amb el d’ella. Així mateix, el 5 de maig del 2009, hauria utilitzat l’usuari i la clau d’accés d’una caporal per dur a terme una recerca de les mateixes persones en una base de dades de la Policía Nacional i la Guàrdia Civil. En aquesta base només hi tenien accés determinats mossos (a la comissaria de Sant Feliu, el fiscal precisa que tan sols disposaven de l’autorització una caporal i un sergent cap de la unitat d’investigació).

  Entre les diferents bases, l’agent hauria aconseguit dades dels antecedents policials de l’home i, respecte a la dona, informació envers la seva condició de denunciant d’un delicte de violència de gènere. Una informació que l’acusat hauria fet constar en una denúncia particular que va presentar contra ella el 16 de març del 2009 al jutjat de guàrdia de Sant Feliu, així com en una altra denúncia particular que va formular contra tots dos el 14 de maig del mateix any.

  I, ja amb posterioritat a les dues denúncies, a finals del 2009 hauria sol·licitat a un seu company que demanés a la caporal dur a terme una altra consulta a la base de dades dels cossos estatals, buscant-hi novament els noms dels dos mateixos ciutadans. Pel fiscal, els fets són constitutius d’un delicte contra la intimitat. A més de la pena de 3 anys de presó, Pillado requereix que l’acusat faci front a una multa de 6.600 euros i la seva inhabilitació absoluta durant vuit anys.


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies