• Categories
  • Presentat el projecte del Parc Central

    10/10/2017
    Carles Motas explicant el projecte ahir durant la presentació (EL PUNT-AVUI)

    El govern de l’Ajuntament (TSF, ERC i el PSC) va presentar ahir el projecte d’obres dels entorns de l’asil Surís i la plaça Alabric, un àmbit de 9.300 metres quadrats que esdevindran el futur parc Central del municipi, segons El Punt-Avui. El gros de la intervenció no s’activarà fins al gener de l’any vinent, un cop estigui enllestida la futura zona d’aparcament de l’antiga factoria Agglotap –amb l’enderroc d’una de les naus i la creació de 75 places– que compensaran les que desapareixeran amb la plaça Alabric integrada en la zona verda.

    Les obres s’allargaran fins a finals de 2018, amb un pressupost que l’alcalde, Carles Motas, xifrava ahir al voltant dels 2 milions d’euros. Començaran amb l’enderroc del mur que des de fa més d’un segle separa el jardí privat de l’asil –que s’integrarà en el parc i permetrà eixamplar voreres al carrer Dos de Maig–. Inicialment, el municipi planeja afrontar la inversió amb recursos municipals, però estan oberts a sol·licitar subvencions i estudien destinar-hi recursos del pla de barris, en què ja es contemplava una aportació per reformar la plaça Alabric.

    Motas va destacar que un dels objectius de la intervenció és articular un “punt d’unió entre el nucli antic i la part més nova de la ciutat”, al cor de la trama urbana. S’hi conservarà tot l’arbrat present als jardins de l’asil –i s’hi plantarà nova vegetació–, amb una làmina d’aigua, una esplanada de sauló i feixes per salvar el desnivell ascendent del primer tram de Dos de Maig, un dels vials amb més trànsit que es volen racionalitzar, a l’estil del carrer Colom, amb la calçada i les voreres en un únic nivell al pas pel parc. El primer tinent d’alcalde, Josep Melcior Muñoz, centrava la filosofia de la intervenció en l’aspecte de “trencar fronteres i barreres físiques per mirar que tota la ciutat bategui al mateix ritme”.

    La regidora de Gent Gran, Fina Cosp, també va posar èmfasi en el fet que la desaparició del mur ampliarà els horitzons dels usuaris de l’asil, un equipament que en futures fases es traslladarà a un nou edifici annex amb el doble de capacitat –de les 65 places actuals a 130– i alliberaran el vell immoble de 1898 –despullat dels cossos afegits i restaurat– per a nous usos com a centre cívic. En els plans de futur previstos a l’àmbit, amb una inversió d’uns 8 milions d’euros més i la idea d’emprendre’ls a partir ja del pròxim mandat, hi ha l’opció d’una zona d’horta urbana per a residents a la part posterior i el complement d’habitatges tutelats per a gent gran.

     
     

    El projecte racionalitzarà el trànsit

    Després de l’enderroc del mur de Dos de Maig, on es rehabilitaran els immobles catalogats amb els plans de treure a concessió un servei de cafeteria amb terrassa, el projecte prosseguirà amb l’actuació a l’actual plaça Alabric i la reordenació dels vials, que canalitzaran el flux descendent dels vehicles lluny del centre.

    El recorregut prioritari de baixada, que ara enllaça Dos de Maig amb l’eix de Girona i les Eres/Algavira, encaminarà el trànsit cap al carrer Rufo i l’antiga Agglotap. I els vehicles que vulguin accedir al Puig ho hauran de fer a través del carrer Miquel Surís, en comptes del carrer Sant Bonaventura. D’aquesta manera, el gros del trànsit que ara desemboca als carrers Maragall i la rambla Portalet es derivarà cap a la riera de Tueda i el CAP. I es mantindrà obert el pas ascendent des de Nou de Garrofers i Creu, però més encaminat a permetre-hi només el pas de veïns.


    Últimes Notícies

    (c) A.C.O.G., 2016. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0 Powered by cumesoft