• Categories
 • Itineraris de cicloturisme: Tavascan, Vall de Cardós i estanys de Romedo

  14/10/2017
  La Colla Bujonis, a l'Estany de Romedo superior. (COLLA BUJONIS)
  Festival memorable de BTT en dues jornades amb epicentre al poblet de Tavascan (Hotel Llacs de Cardós), recorrent la Vall de Cardós i la capçalera lacustre de Lladorre (estanys de Romedo).
  A la primera jornada, passat Lladorre enfilem cap a Arrós i Esterri de Cardós per agafar la pista que ens portarà fins al pla de Nègua, un prat bellíssim en forma de balconada amb vistes esplèndides sobre la Vall Ferrera i el bosc de Virós, també conegut perquè en aquest indret s’hi aplegaven antigament les bruixes de la contrada per celebrar els aquelarres.
  El camí més costerut i pedregós continua fins a accedir al pla de Tudela i el Costuix (2330 m); aquest punt ens ofereix una fabulosa panoràmica de 360º dels cims pirinencs (Torreta de l’Orri, Salòria,Monteixó, Montsen de Pallars,Pica d’Estats, Montroig…).
  Un descens a través del sender marcat com a G-R mitjanament ciclable enllaça amb la pista que ens conduirà fins als poblets de Bodils (Sobirà i Jussà), des d’on baixem a Lladorre i posteriorment per Aineto arribar a Tavascan i tancar la circular.
  El segon dia, en un primer tram pedalem fins el bucòlic pla de Boavi enmig dels meandres del riu i envoltat d’un bosc de ribera que ja ens mostra les tonalitats rogenques pròpies de la tardor. L’itinerari continua pista amunt fins a la capçalera de la vall, allà ens esperen els llacs de Romedo: el llac Romedo superior (accés caminant durant uns 20 minuts) ens ransporta en un paisatge feréstec d’aigua i pedra d’una gran bellesa.
  Els poblets que anirem trobant (Arròs i Esterri de Cardós, Bodils Sobirà i Jussà, Lladorre, …), el misteriós pla de Nègua, la panoràmica des de Tudela, el pla de Boavi, la descoberta dels llacs, … tots aquests magnífics ingredients amanits en un entorn d’alta muntanya fan d’aquestes dues jornades de pedalada intensa pel Parc Natural de l’Alt Pirineu una experiència única difícil d’oblidar i absolutament recomanable.
   
   
  Colla Bujonis


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies