• Categories
 • GdC esmenarà en el ple extraordinari per modificar les Ordenances Fiscalss

  15/10/2017

  El govern de la ciutat ha convocat, per aquest dilluns, un ple extraordinari per aprovar les modificacions d’algunes ordenances fiscals, referents a la gestió, l’IBI, l’impost de vehicles, les taxes per de ús a domini públic, les taxes per prestació de serveis i les taxes per recollida d’escombraries.

  Guíxols des del Carrer ja ha anunciat que hi presentarà esmenes, considerant que “congelar impostos afavoreix les rendes més altes” i que “hi havia marge per augmentar la pressió fiscal a les rendes més altes” per tal que aquests recursos es puguin redistribuir després a través del pressupost municipal.

  GdC-E proposa, entre d’altres, la bonificació en l’IBI per als propietaris d’habitatges que decideixin cedir-los en lloguer social, bonificant la corresponent quota en un percentatge del 30% o 50% en funció de si són tres o cinc anys la durada del contracte. Si el propietari fa reformes a un habitatge buit per a destinar-lo a lloguer social, GdC proposa que la bonificació sigui del 80% a partir de l’any posterior a la finalització de les obres i mentre duri el lloguer social. També proposa una bonificació del 90% en l’IBI en aquells casos de persones vídues de 65 anys o més, que visquin soles i siguin propietàries o llogateres, si els propietaris li repercuteixen l’impost. Aquesta bonificació es sol·licitaria anualment i caldria acreditar una 
  renda bruta inferior a 1,5 vegades l’IRSC (Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya).
  Per altra banda, la formació progressista planteja la creació d’una nova taxa per la verificació d’ús anòmal de l’habitatge en cas de desocupació permanent, que entraria en vigor l’1 de gener de 2018, i que estaria basada amb la inspecció que l’actual llei d’Habitatge diu que cal fer on es detecta la desocupació permanent, ja sigui a instància de part o bé d’ofici.

  Altres propostes són la bonificació del 50% per a tots aquells vehicles, turismes i furgonetes lleugeres que acreditin de manera certificada unes emissions d’òxid de nitrogen i monòxid de carboni d’acord amb la normativa EURO C; l’excempció de pagament de la taxa de clavegueram en famílies que acreditin trobar-se en situació de vulnerabilitat econòmica, i la no assumpció dels interessos de demora en els casos d’ajornament o fraccionament que incorporin a l’expedient un informe dels serveis socials acreditant vulnerabilitat econòmica, encara que el pagament total es produeixi en un exercici posterior al de la seva meritació.


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies