• Categories
 • El Ple tomba la proposta de millorar el rigor informatiu del butlletí municipal

  27/10/2017

  La sessió ordinària del Ple del mes d’octubre, que va tenir lloc ahir, va ser intensa i plena de mocions, especialment de contingut polític nacional. Només dues de les mocions eren de caràcter municipal, ambdues presentades per Guíxols des del Carrer.

  La formació opositora demanava una reformulació del butlletí informatiu municipal #Guíxols. El govern (TSF-PSC-ERC) no va acceptar la proposta per incrementar l’espai dels grups municipals a l’oposició, actualment reduït a mil caràcters, i tampoc per acotar la data de tancament de l’edició (l’oposició es queixa que han d’entregar els escrits molt temps abans que el govern). Tampoc va acceptar la creació d’un grup de treball, format per un representant de cadascun dels grups municipals amb el suport del personal tècnic adscrit a l’àrea de comunicació, amb la finalitat de fer un seguiment del butlletí per millorar-ne el rigor informatiu, garantir la pluralitat per a tots els grups municipals i  promoure la participació activa de la ciutadania en la revista, “un dels grans dèficits de la publicació”, segons GdC.

  L’altra moció de GdC feia referència a un afer que va quedar penjat del ple de setembre, l’actualització del mapa dels espais públics de la ciutat on hi ha aparcaments de bicicletes per tal d’actualitzar-lo i cercar possibles noves ubicacions així com la substitució del model existent per un de nou conegut com a “U-Invertida”. La proposta va prosperar.

  La resta de mocions, totes foren aprovades: una era per defensar el caràcter inclusiu i plural de l’escola catalana i la immersió lingüística com un model d’èxit davant els atacs del PP i Cs que volen recentralitzar el model territorial i imposar un clima de tensió i de crispació a les escoles. Una altra era per exigir la llibertat dels presos polítics, Jordi Sànchez i  Jordi Cuixart, i la tercera per condemnar els violents atacs de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil el passat 1 d’octubre.

  També es van aprovar dues mocions de rebuig a l’aplicació del 155, una presentada per GdC i l’altra per CiU. 

  No es poden fer comentaris


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies