• Categories
 • Itinerari de cicloturisme. Tardor a les Gavarres: El mas de can Gironès

  15/11/2017
  La Colla Bujonis, al mas de Can Gironès (CB)

  El mas mig enrunat de Can Gironès, a mig camí de la pista que des de Cassà puja fins als Metges, és un indret ideal per una sortida pròpia de tardor. Aquí trobarem els típics colors ocres i daurats que ens ofereixen alguns dels nostres boscos durant aquesta època de l’any.

  Aquest mas de Can Gironès conté alguns ingredients imprescindibles per aquest tipus d’excursions; en primer lloc, la gran castanyeda que des del coll del Matxo Mort s’estén per tota la vessant de la muntanya; en segon lloc el pas del riu Daró que transcorre a tocar del mas i que proporciona un interessant i variat bosc de ribera. També cal destacar els diferents prats i pastures que envolten tot aquest formidable fondal.

  A llom de la bicicleta hem recorregut aquests indrets, travessant pràcticament la castanyeda primer per una pista i després per un bonic corriol  entapissat de glans, castanyes, pellofes i fulles seques. Un cop hem arribat al mas, la ruta continua pel costat dels prats a través d’un sender feréstec que segueix el curs del riu. L’esclat cromàtic i l’ambient de la tardor ens regala en tot aquest recorregut una gamma diversa de colors i de sensacions.

  Des del coll de Llumeneres descendim cap a les Dues Rieres seguint la riera de can Vilallonga on tornarem a trobar grans clapes d’ocres tardorencs .

  Pels plans de la Verneda i Panedes iniciem el retorn d’aquest bonic itinerari d’una seixantena de quilòmetres. De ben segur hem quedat amarats dels colors, olors i sentiments tan característics i peculiars dels temps de tardor.

   

  Colla Bujonis

  No es poden fer comentaris


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies