• Categories
 • Itineraris de Cicloturisme: Sortida de tardor a les Escletxes de la Freixeneda

  23/11/2017
  La Colla Bujonis, a les Escletxes de la Freixeneda (COLLA BUJONIS)
  Esplèndida ruta circular per la Garrotxa pedalant pels contraforts de Sant Privat d’en Bas, coberts d’una exuberant vegetació. Iniciem l’itinerari a la mateixa Vall d’en Bas en direcció al poble de Ridaura per enfilar la exigent pista anomenada “del petroli”; sortim a la pista asfaltada en direcció Vidrà i acabem d’arribar al gran mas de Coll Fred, portal de l’espai històric del Bisaura a cavall entre les comarques de la Garrotxa i Osona.
  La ruta continua enmig de frondoses i elegants fagedes fins a l’objectiu de la sortida:la descoberta de les Escletxes de la Freixeneda, un gran entramat de blocs de pedra trencats per estrets passadissos de parets verticals, un veritable caprici de la natura fruit pel que sembla d’un terratrèmol succeït el segle XV. Val la pena badar i deixar-se perdre per
  aquest indret laberíntic situat al bell mig d’una extensa fageda en un entorn salvatge i feréstec.
  Descendim fins al mas de la Freixeneda on un monumental freixe ens dona la benvinguda; el lloc és una magnífica balconada herbada que ens permet contemplar bona part de la Garrotxa, amb el Puigsacalm sempre a prop i vigilant.
  L’itinerari prossegueix en un gran descens, travessa el riu Gurn i passa per diversos masos (la Gornera,Esteller,can Vidal…) amb algun tram de corriol més tècnic fins arribar al poblet de Sant Privat.
  Una ruta d’una quarantena llarga de quilòmetres d’una gran bellesa en tot el seu recorregut, descobrint les formidables Escletxes i assaborint la tardor en tota la seva plenitud de colors i sensacions.
   
  Colla Bujonis.

  No es poden fer comentaris


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies