• Categories
 • Jornada de Nutrició, Gastronomia i Salut entre Sant Feliu i Palamós

  23/11/2017

  El Museu d’Història de la nostra ciutat i l’Espai Peix de Palamós acullen la jornada de Nutrició, Gastronomia i Salut durant aquest cap de setmana, organitzada per la Càtedra Martí Casals de Medicina i Salut en l’Àmbit Rural.

  Durant el cap de setmana es compartiran els resultats de les últimes investigacions sobre l’alimentació i la salut. També s’espera debatre sobre la siutació de l’alimentació actual, les pràctiques en l’alimentació saludable i el potencial educatiu del turisme gastronòmic, segons Ràdio Capital.

  La jornada començarà divendres 24 al matí al Museu d’Història de Sant Feliu i dissabte es traslladaran a l’Espai del Peix de Palamós.

   

  PROGRAMA

  Divendres 24 de novembre (Sant Feliu de Guíxols)

  • 9:45h Entrega d’acreditacions i inauguració institucional
  • 10.00h L’alimentació i les seves circumstàncies: plaer, conveniència i salut. Conferència inaugural a càrrec de Jesús Contreras Hernández, Catedràtic d’Antropologia Social de la UB. Observatori de l’Alimentació del Parc Científic de Barcelona (ODELA).
  • 11.00h Torn de paraula i debat
  • 11.30h Pausa-cafè
  • 12.00h Sessions sobre: Som el que mengem? Diagnosi de l’alimentació actual
   Carles Casabona. Pediatre de l’Àrea Bàsica de Sant Feliu de Guíxols.
   Gemma Garcia. Diplomada en Infermeria de l’Àrea Bàsica de Sant Feliu de Guíxols.
   Carme Carretero. Catedràtica de Tecnologia dels Aliments de la UdG
  • 13.00h Torn de paraula i debat
  • 14.00h Dinar
  • 16.00h Sessions sobre: Pràctiques a l’entorn de l’alimentació saludable amb Dolors Juvinyà Canal. Directora de la Càtedra de Promoció de la Salut de la UdG. Lourdes Català. Responsable de Dietètica del Departament de Qualitat i Seguretat Alimentària de SERHS Alimentació.
  • Torn de paraula i debat
  • 18.00h. Tastet de peix blau

  Dissabte 25 de novembre (Palamós)

  • 10.00h Interès nutricional del peix. Passat, present i futur. Conferència a càrrec de José Juan Rodríguez, Professor de Nutrició i Bromatologia a la UAB
  • 11.00h Pausa – cafè
  • 11.30h Sessions sobre: El potencial educatiu del turisme gastronòmic
   Joan Luís Alegret. Professor titular d’Antropologia de la UdG i Director de la Càtedra d’Estudis Marítims. Dolors Vidal Casellas. Professora titular d’Història de l’Art de la UdG i Directora de la Càtedra de Gastronomia, Cultura i Turisme-Calonge Sant Antoni. Jordi Tresserras Juan. Professor associat de gestió del patrimoni i turisme cultural de la UB.
  • 12.30 h Torn de paraula i debat
  • 13.00h Visita al Museu de la Pesca
  • 14.00h Dinar
   

  No es poden fer comentaris


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies