• Categories
 • L’Ajuntament presenta el pressupost pel 2018

  27/11/2017
  Foto: RSF

  El Govern de la ciutat ja té confeccionat el pressupost del 2018, i segueix amb la voluntat de tenir els números de la corporació aprovats abans de finalitzar l’any en curs, de manera que siguin operatius només començar el 2018. 

  El pressupost guixolenc del 2018 serà de 28.194.446 euros, un 1,66% superior a l’any passat, un increment de gairebé mig milió d’euros,  dividit en tres grans blocs (el propi Consistori, l’Escola de Música i l’Emissora de Ràdio).
  Des de l’Equip de Govern s’ha respectat el compromís de no incrementar la pressió fiscal sobre la ciutadania, i per tant, els principals tributs locals no s’apugen, seguint la tònica de congelació dels últims anys.

  En el capítol d’ingressos es percep un increment en la recaptació de l’Impost de Construccions, Instal.lacions i Obres de  gairebé el doble respecte l’any passat, per bé que hi ha una disminució en els ingressos per l’IBI d’aproximadament un 4% degut a la desaparició de la regularització cadastral. 

  El Govern guixolenc segueix amb la tònica de controlar la despesa pública, però al mateix temps amb el compromís de reflectir al carrer tota l’acció que vol portar a terme. En el capítol de personal es consolida l’increment de l’1% del 2017 fent-lo arribar a l’ 1,25%, amb millores en les eines de gestió administrativa, recursos humans, i una transformació de l’organització, també en els organismes autònoms.
  El control estricte de la despesa, la planificació a curt, mig i llarg termini, la priorització d’objectius i l’estratègia permet que l’Ajuntament pugui mantenir un nivell d’inversió alt, incrementant el pressupost en les àrees d’acció social, educació, gent gran, habitatge, seguretat ciutadana i desenvolupament econòmic. També se segueix treballant amb la posada al dia de l’administració, la reorganització interna, les polítiques de transparència i la voluntat de materialitzar projectes estratègics per a la ciutat.

  Les inversions del Pla Anual del 2018 s’estimen en gairebé 3.300.000 euros, d’entre les quals destaca la remodelació de la façana marítima de l’entorn de Rius i Calvet (1.811.937 euros). Altres inversions municipals també són per a millora urbana i en edificis públics com ara l’Antic Hospital, el qual, amb una inversió al 2018 de 72.600 euros ha de permetre el trasllat d’una part important de les oficines de l’Ajuntament, el Centre Cívic Tueda i l’antiga nau Agglotap, que es convertirà en aparcament del recentment anomenat Parc Central

  El govern ganxó també vol una millora en les escoles públiques (es dobla pràcticament l’aportació respecte l’any passat) i en equipaments i vehicles, i comença a dotar econòmicament el cobriment de trams de les rieres de Sant Pol i les Comes.

  L’Ajuntament també inclou en el pla d’inversions del 2018 la compra i confecció de dos nous Gegants per a la Ciutat,  l’adquisició d’instruments musicals i material tècnic la Colla Gegantera. L’aposta per l’ensenyament i la cultura popular anirà també lligada amb l’aposta de grans projectes estratègics com el Museu Thyssen i l’aparcament de la Corxera, que tindran els projectes planificats. 

  Per tant, l’Ajuntament començarà l’any amb un estalvi net del 15,30%, un deute viu del 28,21%, sense dèficit i acomplint els objectius d’estabilitat i estabilitat financera. Més vies de finançament vindran posteriorment a partir de les Inversions Financerament Sostenibles (IFS), els romanents líquids de tresoreria per a lliure disposició i la capacitat d’endeutament.

  No es poden fer comentaris


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies