• Categories
 • Guíxols des del Carrer veu els pressupostos “massa continuistes”

  28/11/2017
  Jordi Lloveras, regidor de Guíxols des del Carrer (Foto: YOUTUBE UPF)

   

  GdC es va abstenir ahir en la votació dels pressupostos municipals pel 2018, tot i que el regidor de la formació va reconèixer l’augment que ha fet el govern en aquelles partides destinades a l’atenció de les persones. Jordi Lloveras va remarcar les partides destinades a educació, joves, acció social, atenció a la gent gran i administració electrònica, malgrat que va recordar que “un augment fiscal en les rendes més altes hauria permès disposar d’una millor quantitat per redistribuir i per donar una empenta més gran a temes preocupants com són la manca d’habitatge protegit o la pobresa energètica”.
  Lloveras va lamentar que els pressupostos no incorporin cap partida destinada a millorar la reducció en la generació de residus, tenint en compte que la ciutat va aprovar el juny adherir-se a l’estratègia Residu Zero, ni tampoc cap mesura per fomentar l’ús sostenible de recursos energètics. Lloveras va recordar que el fet que l’ajuntament es fes soci de Som Energia “és un primer pas, però no ens podem quedar aquí i ha de tenir continuïtat”.
  També va destacar negativament la falta de voluntat del govern municipal per obrir un procés de participació ciutadana que permeti poder decidir col·lectivament una part de les inversions previstes per a la ciutat. Més concretament, va proposar que la partida de 139.000 € destinada a millora de vies públiques s’articuli a partir de l’obertura d’un procés participatiu que decideixi el destí final d’aquests diners.

  Durant el seu torn, Lloveras va preguntar per la situació actual del contracte d’abastiment d’aigua potable. GdC-E entén que l’aigua és un bé comú que la llei reconeix com a servei públic obligatori dels municipis i que com a tal la seva gestió ha de ser pública. Per això va proposar la dotació d’una partida pressupostària que serveixi per auditar el servei i conèixer, entre altres qüestions, quina planificació futura hi ha, si s’estan complint les inversions previstes, com s’estan finançant les amortitzacions o com es descriuen els costos que acaben definint la tarifa.
  Finalment GdC-E es va lamentar que, com ja va succeir l’any passat, el pressupost no tingui en compte cap previsió per a la construcció del nou IES (Institut d’Ensenyament Secundari).

  No es poden fer comentaris


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies