• Categories
 • CICLOTURISME: Roca de Can Codolar

  07/12/2017
  La Colla Bujonis a la Roca de Can Codolar (COLLA BUJONIS)
  Una de les característiques del massís de l’Ardenya-Cadiretes és la proliferació de conjunts rocallosos granítics que trobem escampats pel mig dels boscos, en diferents vessants de la muntanya i en alguns cims: hi trobarem des de grans blocs de pedra fins a roques diverses agrupades o pedres solitàries en forma de pilars, escultures o cúpules; rocalls en forma
  de grans boles i torres i també multitud d’abrigalls i de coves moltes usades en temps reculats com a llocs funeraris i de sepultura (dolmens i paradolmens).
  Alguns d’aquests elements són sobradament coneguts, com la fotogènica pedra basculant de Pedralta o el fabulós paradolmen de la Pedra sobre Alta, prop del Puig de Cadiretes. Hi ha també altres conjunts remarcables com Es Carro Cremat, la Roca Verdera, la Pedra Sella, l’Esfinx del Montclar o els rocalls de la barraca dels Caputxins.
  Hem recorregut una clàssica ruta circular pedalant per la pista que va carenejant fins arribar a Sant Grau i al cim de Cadiretes i de tornada fer la descoberta de la interessant i poc coneguda Roca de can Codolar. Es tracta d’un gran bloc granític en forma de torre o pilar partit per una profunda esquerda que sobresurt enmig de la boscúria, i que a la part superior i fruit del fenomen d’erosió adquireix unes increïbles i suggestives formes mironianes. La trobarem solitària i ben plantada prop del mas de can Codolar, per sobre de la pista en el faldar que baixa del cim de Sant Baldiri.
  Us animem, en bici o a peu, a anar descobrint de mica en mica tot aquest ric i singular patrimoni de roques, pedres, coves i roquissars que dona entitat i fisonomia a l’Ardenya que tenim més a prop de casa.
  Colla Bujonis

  No es poden fer comentaris


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies