• Categories
 • Frenada a la proliferació de gandules a les platges de Sant Feliu

  11/12/2017

  El govern municipal (TSF, ERC i el PSC) restringirà, a partir del pròxim estiu, la presència de gandules i para-sols de lloguer en les dues platges principals de la població, especialment a la de Sant Pol. Així ho preveu el nou pla d’usos de platges per al 2018 aprovat per la junta de govern, en què l’ocupació es reduirà a la meitat, amb només 480 m² entre totes dues platges en lloc dels 960 m² que hi havia fins ara, segons publica El Punt-Avui.

  Tot i que només se suprimirà una de les cinc concessions a Sant Pol, les altres tres zones, igual que l’única que hi ha a la platja de Sant Feliu, tindran un dret d’ocupació menor (només 80 m²) i un màxim de 40 gandules (també s’ha reduït a la meitat).  Així doncs, les reclamacions fetes pels usuaris i pel grup Guíxols des del Carrer han tingut efecte. Fins i tot, algun cop hi va haver d’intervenir la policia local per aixecar actes.

  Altres decisions en matèria de platges

  A banda de les gandules, el regidor de platges Salvador Calabuig avança una altra mesura per garantir més espai als usuaris,  com ara la supressió de guinguetes no adjudicades en el darrer concurs o el reforç de les boies ecològiques per facilitar el fondeig d’embarcacions recreatives sense ancoratge. En total se’n posaran cinc més a la cala del Vigatà (en sumaran 20), sis de noves a sa Platjola –més enllà de Vista Alegre– i 2 més a la cala Ametller.

  A les Planetes demanaran a la capitania marítima la instal·lació de boies informatives sobre els valors naturals del fons marí, mentre que a la cala del Peix suprimiran el projecte d’un embarcador que havia de donar servei a l’hotel Alàbriga, però que els responsables de l’establiment encara no han sol·licitat la concessió.

  No es poden fer comentaris


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies