• Categories
 • Treballs arqueològics al Monestir de cares al Thyssen

  16/12/2017
  Els treballs s'allargaran cinc mesos (Foto: ACN/EL GERIÓ)

  L’Ajuntament ha començat aquesta setmana una feina prèvia per desenvolupar el projecte del Museu que ha d’acollir la col·lecció de Carmen Thyssen, cedida el passat mes de juny al municipi. A hores d’ara, els arqueòlegs han començat els treballs per saber si a la part del darrere del monestir hi ha restes d’interès que valgui la pena conservar, segons el digital El Gerió.

  Les prospeccions es porten a terme a la plaça de l’Abadia i a tota la zona posterior que actualment no ocupen les edificacions (a excepció dels jardins del monestir). Precisament, a l’espai que ara ocupa la plaça el projecte del futur museu preveu construir-hi un edifici –annex al monestir- que acollirà part de la col·lecció de pintura.

  L’objectiu de l’actuació arqueològica és saber si cal reajustar el projecte, en cas que es localitzin troballes d’interès. Precisament, fa anys, altres prospeccions fetes al davant del monestir han permès descobrir restes del cenobi benedictí, de l’època medieval i moderna, i estructures romanes.

  Les actuacions tenen un cost de 95.200 euros, IVA no inclòs, i s’allargaran durant cinc mesos en dues fases. Els tres primers mesos seran per poder fer el treball de camp a la zona i els dos restants per redactar el projecte final. Un equip de nou persones s’encarregaran de fer aquesta feina.

  400 obres de pintura catalana

  El futur museu Carmen Thyssen obrirà portes el 2020 i comptarà amb fons de 400 obres de pintura catalana dels segles XIX i XX. Totes, procedents de la col·lecció de la baronessa.

  Segons recull l’acord al qual van arribar Carmen Thyssen i l’Ajuntament, la baronessa cedeix gratuïtament les obres durant 20 anys. Entre els quadres que s’exposaran hi haurà el de ‘La Catedral dels pobres’ de Joaquim Mir o ‘Interior a l’aire lliure’ de Ramon Casas. Noms propis com Ramon Martí Alsina, Eliseu Meifrén o Josep Amat completen la col·lecció.

  El nou museu s’ubicarà en un edifici de nova construcció, el que es farà a la plaça de l’Abadia, que enllaçarà amb la primera planta del monestir. La col·lecció permanent tindrà 130 quadres i hi haurà exposicions temporals amb unes 40 obres.

  En total, el futur Museu Thyssen tindrà un cost d’uns 6 milions d’euros. L’Ajuntament cobrirà la seva part amb inversió directa, amb aportacions de la Fundació Thyssen i amb allò que se n’obtingui de la venda de l’herència intestada dels germans Anlló.

  No es poden fer comentaris


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies