• Categories
 • L’Ajuntament refà l’escultura de Fructuós Gelabert

  08/01/2018
  L'escultura de Fructuós Gelabert era així en el passat (Foto:RSF)

  L’Ajuntament ha refet l’escultura dedicada al pioner del cinema català Fructuós Gelabert, que durant molt anys va estar ubicada al Passeig i que va ser inaugurada l’any 1974 per l’alcalde d’aleshores, Pere Albertí, amb motiu del festival Internacional de Cinema Amateur de la Costa Brava que tenia lloc a la nostra ciutat.

  Degut a la proximitat amb el mar, en els darrers anys l’escultura s’havia deteriorat totalment, i el consistori va decidir refer-la. El Museu d’Història es va posar en contacte amb un dels dissenyadors de l’escultura, Josep Vilà-Clara, que en va fer una nova maqueta i les peces de ceràmica. La forja va ser encarregada al guixolenc Josep Homs, que juntament amb el ceramista i els tècnics del Museu van decidir la conformació de materials per a una millor conservació del monument, que l’Ajuntament preveu reinstal·lar aviat.

  Fructuós Gelabert i Badiella (Barcelona 1874 -1955) va ser un director, guionista, operador de càmera i productor cinematogràfic català i un dels pioners del cinema a l’Estat espanyol i el primer cineasta a Catalunya.

   

  No es poden fer comentaris


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies