• Categories
 • CICLOTURISME: El Puig del Molí de Vent

  24/01/2018
  Els components de la Colla Bujonis, al Molí de Vent. (COLLA BUJONIS)
  Ruta circular a l’entorn de Sant Feliu d’una trentena de quilòmetres. Des de diferents turons contemplarem la ciutat i bona part de la Vall d’Aro. Pedalem en primer terme per l’Ardenya, enfilant el Puig de la Casa, des d’on gaudim d’una excel·lent panoràmica; continuem cap el coll de Portes i Mascanada, travessem el bosc d’en Ralet i arribem a la carretera de
  Pedralta.
  Des de Santa Escolàstica pugem en direcció al turó de Roca Tosa. Per Salenys ens endinsem a les Gavarres recorrent diferents corriols pels contraforts més propers a Santa Cristina i acabarem arribant al Molí del Puig del Vent (terme de Castell d’Aro), una construcció modesta que s’alça dalt del turó de 60 metres, comparable al conegut molí guixolenc del Puig
  de les Forques.
  Aquests antics molins de vent que servien per moldre gra són, de fet, els precursors dels moderns aerogeneradors situats en els parcs eòlics, un exemple d’energia renovable. En la línia de la costa es fa difícil de vegades diferenciar aquests molins de vent de les torres de guaita o de defensa; de fet, algunes construccions podien canviar de funció segons les necessitats i
  de molí passar a torre de defensa o fins i tot a far. Seria convenient una política decidida de rehabilitació i protecció d’aquests antics molins, alguns engolits per la fúria urbanitzadora de les darreres dècades.
   
   
   
  Colla Bujonis

  No es poden fer comentaris


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies