• Categories
 • Presentació anul·lada del llibre “El Setè Camió” d’Assumpta Montellà

  24/01/2018
  La conferència amb Assumpta Montellà que el proper dissabte 27 de gener, a les 20 h, s’havia de celebrar a la Casa Irla, per presentar el seu llibre “El setè camió: el tresor perdut de la República” ha estat suspesa per malaltia de l’escriptora, i s’està buscant nova data per a la presentació. 
   
  Argument
   
  En els darrers dies de la Catalunya republicana cohabitaven els dos governs: govern Negrín-Azaña i govern Companys. Eren els dies previs a la derrota i a l’exili.  Negrín guardava el seu secret més ben guardat a La Vajol (Alt Empordà): una mina de talc convertida en caixa forta per guardar-hi els lingots d’or de la República, a punt per passar la frontera. Però el dia senyalat, un camió comandat per carrabiners, que feia el transport des de la Vajol fins a França, perd la seva càrrega: una tona d’or, enmig del caos de la Retirada.  Al camió se’l coneix com: EL SETÈ CAMIÓ.
   
   
  Sortida “Ruta de l’Exili”
   
  En referència a aquest llibre, el diumenge 29 d’abril es farà una sortida “Ruta de l’Exili” amb l’Assumpta Montellà (autora del llibre) fent de guia a Figueres-La Vajol i Coll de Lli amb la col·laboració del Amics del Museu de Sant Feliu de Guíxols. Més informació i reserves trucant al 600.433.382 o  972.11.74.39 i correus amicsmuseu@gmail.com o casa@irla.cat
   
  Per la sortida de “Ruta de l’Exili”,el programa inicial és aquest: 
   
  8,30h Sortida de St. Feliu de Guíxols
   
  10h. Esmorzar a la cantina de El Castell de Figueres (pots portar l’esmorzar de casa i allà prendre un cafè o pastes)
   
  10,30h. Comença la visita guiada per l’Assumpta Montellà, explicant la fortalesa i les seves característiques i seguirem explicant els fets històrics dins el castell en aquells darrers dies de la Catalunya republicana. El tractat de Figueres en referència als quadres del Prado, la darrera sessió de Cortes espanyoles que es va produir allà, etc.
   
  12h. Marxarem del castell per anar cap a la Vajol
   
  13h. Mina d’en Negrín per explicar la historia de El Setè Camió
   
  14h. Dinar a la Vajol. Menú de 15€
  embotits de la comarca amb amanida i pa torrat
  vedella rostida amb bolets i patates al forn
  postres cafè pa vi i aigua
   
  16h. A l’hora del cafè, explicació del final de El Setè Camió. a on està l’or perdut?
   
  17h. Amb el bus, anirem fins al coll de LLi-Manrella, a 3 km de la Vajol, a on està el monument en memòria del President Companys. Explicació de les darreres hores de Companys abans de ser afusellat
   
  18h. Tornada cap a casa
   
  19h. Arribada a St. Feliu de Guíxols
   

  La sortida té un cost de 26€ per persona + 15€ del dinar

   
  En total 41€ per persona i amb aquest preu entra tot (els honoraris del guiatge de tot el dia i les explicacions, el bus, el restaurant, una assegurança personal per caigudes, etc..)
  La sortida es paga quan es puja a bus el mateix dia.
   
  Diumenge 29 d’abril
  Ruta de l’Exili

  Sortida amb Assumpta Montellà a Figueres-La Vajol i Coll de Lli amb la col·laboració dels Amics del Museu de Sant Feliu de Guíxols.
  En la ruta de El Setè Camió desvetllem les baixes passions del gènere humà. El robatori de l’or, la guerra, la traïdoria, la cobdícia… tot entra dins aquesta història que explica com un darrer camió, a les acaballes de la guerra va perdre la seva càrrega, una tona d’or, pels camins de La Vajol, tocant frontera.
  Seguir les rastres d’aquest camió és el fil conductor de la sortida. Peró abans la ruta comença al Castell de Sant Ferran de Figueres, la fortalesa militar més gran d’Europa.
  En aquell castell es va celebrar la darrer sessió de Corts espanyoles abans de marxar a l’exili, i també es poden visitar les antigues cavallerisses on es guardaven els quadres del Prado. En el seu pati d’armes es signaria l’acord de Figueres, el febrer de 1939, importantíssim per salvar tota la pinacoteca del Prado, que marxaria cap a Ginebra fins al final de la guerra.
  Tot resseguint els camins d’exili, s’arriba fins a La Vajol, on trobarem la masia de Can Barris. Allà s’hi allotjava el President Azaña.
  A només 300 mt. trobarem la Mina Canta o d’en Negrín, un dipòsit secret on es guardaren també quadres del Prado i lingots d’or de la República. D’aquesta mina arrenca el mite de El Setè Camió. Seguir les pistes del camió i el seu or perdut, robat o enterrat…encara aixeca passions.
  La sortida finalitza al Coll de Lli, pas per on va creuar la frontera el President Companys cap a l’exili. Allà, damunt la ratlla de França, es recorda al President de la Generalitat afusellat.
  S’acaba la ruta amb el cant de Els Segadors.
   
         

  No es poden fer comentaris


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies