• Categories
 • GdC insisteix en què s’ampliïn els aparcaments per a mobilitat reduïda

  27/01/2018

  La formació lamenta la poca empatia del govern de la ciutat (TSF-ERC-PSC) que va desestimar la proposta per avançar en aquest sentit. La proposta plantejava, en primer lloc, canviar alguna de les ubicacions actuals, com  la que hi ha davant de la Biblioteca Municipal. En aquest cas, i com a conseqüència de la vorera estreta del carrer Suris, no és possible obrir la porta del conductor noranta graus i, per tant, no es pot desplegar una cadira de rodes. També es demanava incrementar-ne el nombre, per exemple a la zona centre, on quatre places contades serveixen per donar cobertura a una zona molt transitada com és la del Monestir, Museu de la Ciutat, Museu Thyssen, Teatre Municipal i Plaça Mercat.

  Igualment Guíxols des del Carrer-Entesa vol la creació de noves places d’aparcament per a les persones amb mobilitat reduïda, quan aquesta es produeixi de manera transitòria, i  posa l’accent en les dones embarassades en l’últim trimestre de gestació i famílies amb nadons fins a 18 mesos (les cadiretes d’automòbil dels nadons són utilitzades també com a cadireta de passeig, i per tant, és imprescindible poder obrir totalment la porta del vehicle).

  Per tirar endavant la proposta cal la realització d’un estudi de les necessitats de places especials, tenint en compte l’augment de població que podria fer-ne ús. Les noves places s’haurien d’adequar en les zones més transitades (a prop dels centres educatius, sanitaris, cívics, comercials i zones esportives) per tal d’adaptar-se a aquesta nova realitat i no col·lapsar les places ja existents. S’acreditaria la condició amb una nova targeta de identificació per mobilitat reduïda transitòria. Aquesta targeta tindria una validesa exclusivament pel terme municipal i hi constaria la data d’expedició i de caducitat.

  GdC sempre ha defensat un model de ciutat inclusiva que reforci el paper dels aparcaments dissuasius deixant les places més cèntriques a persones amb problemes de mobilitat, siguin  permanents o transitoris.

  No es poden fer comentaris


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies