• Categories
 • La regidora de la CUP Elena Delgado renuncia a l’acta per motius personals

  27/01/2018
  Elena Delgado, en una imatge extreta de la xarxa social Facebook.

  L’actual regidora de CUP-Poble Actiu a l’Ajuntament, Elena Delgado, ha anunciat en el decurs de l’última assemblea de la formació que deixa el càrrec per motius estrictament personals. L’any 2015 va ser la primera vegada que la CUP es presentava i obtenia una regidoria en unes eleccions municipals a la ciutat, i ho feia després que la Junta Electoral donés per vàlids dos vots impugnats que van ser anul·lats durant l’escrutini. D’aquesta manera, Elena Delgado es convertia en la primera regidora de la CUP a la ciutat.
  Durant aquests gairebé tres anys de mandat, el grup municipal de la CUP-Poble Actiu ha estat un grup que ha treballat des de l’oposició, destacant la seva implicació i preocupació pels
  temes socials. La insistència per donar suport a aquesta àrea dins l’Ajuntament, el funcionament municipal del serveis d’aliments, la reivindicació a favor de l’habitatge públic en el tema de l’herència dels Anlló, la lluita per la educació pública, l’oposició al projecte Thyssen i la reivindicació per donar l’impuls que es mereix Museu d’Història de la ciutat, la constant demanda d’impulsar els barris de Vilartagues i Sot dels Canyers, la constitució de la comissió del nomenclàtor pel nom de la Plaça Llibertat, la protecció del medi ambient, la reivindicació per obrir processos de participació ciutadana davant els grans projectes estratègics de ciutat, l’alliberament nacional, la llibertat dels presos polítics, la llibertat pels Activistes com Som27 o No a la Mat, a favor de la llibertat d’expressió o la solidaritat amb el poble rifeny, han estat alguns dels temes que Elena Delgado ha portat al ple municipal.
  La renúncia es farà efectiva en el proper Ple del mes de febrer i, a partir de llavors, Aniol Negre serà el nou regidor de CUP-Poble Actiu a la nostra ciutat.

  Elena Delgado també s’ha volgut acomiadar des de les xarxes socials, d’on hem extret aquest escrit publicat aquest matí de dissabte:

  Companyes i amigues,

  Vull que sapigueu de primera mà que he decidit deixar la meva responsabilitat com a regidora a l’Ajuntament, i que tingueu molt clar que aquesta és una decisió que he pres estrictament per motius personals. També vull que sapigueu que el meu sentiment de pertinença a la CUP segueix intacte com el primer dia. 
  Això no és un comiat, simplement deixo la lluita institucional, però seguiré al vostre costat fent feina de carrer i d’assemblea. 
  La renovació sempre és bona i com sapigueu a la CUP som assembleàries , no tenim líders i per tant qui estigui al front es indiferent i estic convençuda que els resultats seran satisfactoris.
  L’Aniol Negre , el company que em relegarà en el càrrec, és una persona que té molt clar i molt ferm el valor social de la lluita de classes . La República Catalana ha de créixer des de baix, a partir del municipalisme i de la participació ciutadana.

  Vull donar les gràcies a totes les companyes de la assemblea de la Cup Guíxols que m’han acompanyat en aquet camí , atorgant-me tota la seva confiança , una assemblea de persones lluitadores de base, gent treballadora i d’un capital humà admirable .

  Personalment us he de dir que aquests casi tres anys a l’Ajuntament m’han servit també per fer un aprenentatge personal, en bona mesura gràcies a la professionalitat i bona feina que fan dia a dia les persones treballadores de la casa .

  Durant aquest temps he pogut tractar amb persones que dediquen bona part del seu temps perquè la nostra ciutat sigui millor. Persones, entitats , associacions, col·lectius o plataformes que ja coneixia, però que ara he pogut conèixer amb mes profunditat. A totes elles els vull dir que gràcies per la seva insistència i el seu treball diari i endavant amb la feina que fan!.. 
  També vull fer un agraïment a totes les regidores, regidors, de govern i a l’oposició, i a l’Alcalde que malgrat les diferències amb moltes d’elles, sempre he pogut desenvolupar el meu treball des del respecte.
  Vull fer una especial menció al Regidor Jordi Lloveras de Guíxols des del carrer . Amb ell, hem treballat moltes mocions conjuntament i ens hem trobat en moltes de les lluites .

  No vull allargar-me gaire més, sabeu que sempre he estat més dona d’acció que no pas de paraules, però si que vull aprofitar l’ocasió per donar-vos les gràcies a totes les persones “cupaires” pel vostre sempre estimable suport, i també, per demanar-vos que continueu endavant, que entre totes continuem construint una ciutat que sigui més participativa, més transparent, més solidària, en definitiva, més justa. 
  Vaig entrar amb tota la humilitat i així m’hem vaig.
  Ens trobem en la lluita !! Salut! , Elena Delgado.”

  No es poden fer comentaris


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies